5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Siya Dergisi "yeniden"

2000–2002 yılları arasında altı sayısı basılan Siya Dergisi, yeni yayın hayatına merhaba dedi. Kültür Sanat Edebiyat Dergisi Yeniden Siya, Muşlu şair ve yazarların buluşma noktası olduğu kadar ulusal edebiyatın da bir parçası olma iddiasıyla yayın hayatına başladı.

Yeniden Siya Dergisi, Şark Kebap Salonu'nda düzenlenen yemekli bir resepsiyonla okuyucularıyla buluştu. Şark Kebap Salonu'nda düzenlenen resepsiyona, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı. Canlı müzikli ve yemekli resepsiyonda okuyucular, Yeniden Siya Dergisi'ne kavuşmanın mutluluğuyla halay çekerek eğlendiler.

Gecede derginin Genel Sanat Yönetmenliğini yapan, ödüllü fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in hazırlayıp sunduğu fotoğraf sinevizyonu sunumundan sonra dergi yazarlarının kendi yazdıkları şiirler okundu.

Kültür-sanat-edebiyat dergisi olarak Muşlu yazar ve şairlerin bir araya geldiği, ürünlerini paylaştığı bir arena yaratmanın önemli olduğunu vurgulayan, Yeniden Siya’nın editörü Özcan Çuyrak, “Esas amacımız taşranın unutulmaması gerektiğini haykırmaktır. Fırsat verilirse buralarda yatan cevherlerin neleri başarabileceğini göstermektir. Bu bölgede nice insanımızın dramı var. Yaşananlar, yaşatılanlar var. Tüm bunların sanata ve edebiyata yansıması gerektiğini düşündük” dedi.

Daha önce 2000 ile 2002 yılları arasında altı sayısı çıkan Siya Dergisi'nin devamı niteliğinde yayınlanan derginin editörü Çuyrak, “Siya, Muş’ta bir heyecan yarattı. O dönem emek veren arkadaşlarımız çok güzel işler başardılar. Dergi bir çok yere, kişiye ulaştı. Tam yoluna girdi derken istenmeyen nedenlerden ötürü yarım kaldı. Şimdi biz bu yarım kalmış projeyi, yeniden diyerek ayağa kaldırmak istiyoruz. Heyecanlı ve susamış bir grubumuz var. Başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Derginin herkese ve her kesime açık olduğunu vurgulayan Çuyrak, sanata, kültüre ve edebiyata dair her şeyi, estetik kaygılar taşıyarak dergiye aktarmaya kararlı olduklarını belirtti.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 18:58:18
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 22:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ünal Çağabey IP: 88.229.106.xxx Tarih : 8.05.2007 17:49:34
bu güzel dergiyi okurlarınızla paylaştığınız ve bazen unutulmuş gibi gözüksede ama aslında bir yerlerde,birilerinin içinde hep varolan unutulmayan değerleri hatırlattığınız için size sonsuz teşekkürler. urfadan bir muşlu... saygılarımla