5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Bu kez yeşil kart operasyonu

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeşil kartlar ve yaşlılık maaşları ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldığı bildirildi. 

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, yeşil kartlar üzerinden il merkezindeki gözlükçülerden gözlük alınması ve yaşlılık maaşı alan vatandaşların ölmesinden sonrada vekalet verdikleri yakınları tarafından maaş alımının devam ettiği konularında yapılan soruşturmaların sürdürüldüğü açıklandı. 

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın açıklamasında, "Muş Merkeze bağlı Derecik ve Tandoğan Köyleri'nde ikamet eden vatandaşlara ait yeşil kartlar, yiyecek ve maaş bağlanacağı vaadiyle gerekli işlemlerin yapılması bahanesiyle toplanarak il merkezindeki bazı gözlükçülerden gözlük alımı yapıldığı öğrenilmiştir. Bu konu ile ilgili olarak toplam 151 vatandaşın yeşil kartlarını belirtilen şekilde kullanan 4 şüpheli hakkında 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

Yaşlılık maaşları konusunda da yapılan usulsüzlükler ile ilgilide geniş kapsamlı bir soruşturmanın başlatıldığı konusuna da yer verilen basın açıklamasında, "2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkındaki kanun uyarınca Muş merkez ve ilçelerinde maaş alan vatandaşların ölmesine rağmen vekilleri tarafından maaş alımının devam ettiği tespit edilmiştir. 

Bu konuda, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne verilen talimat üzerine tespit edilen şahıslara maaş tahakkuk ettirilmesi önlenmiştir. Ayrıca Ziraat Bankası Muş Şubesi'nden temin edilen maaş listesi üzerinden haksız maaş alan vatandaşların tespiti sürdürülmektedir. Bu soruşturma kapsamında da 60 kişi şüpheli hakkında 'Kamu Kurumunu Dolandırmak' suçundan başlatılan tahkikat sürdürülmektedir" diye belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 22:19:27
Güncelleme :18 Mayıs 2006 Perşembe 10:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?