5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Namaza gitti soyuldu

Muş'ta namaza giden esnafın işyerine giren kişi ya da kişiler, 18 bin YTL değerinde telefon ve kontör alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, olay İstasyon Caddesi İş Bankası Şubesi karşısında bulunan Güven İletişim'de meydana geldi. İşyeri sahibi Müslüm Aksoy'un dükkanını kilitleyip namaza gitmesini fırsat bilen kişi ya da kişiler, işyerinin kapısını kırarak içeri girdi. Kişi ya da kişiler, vitrinde bulunan 30 adet cep telefon ile masanın çekmecesinde bulunan kontörleri alarak kayıplara karıştı. Şehrin en işlek yerinde ve gündüz vakti gerçekleştirilen hırsızlık olayı herkesi şaşırtırken, yaklaşık 18 bin YTL'lik zararın meydana geldiği bildirildi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan işyeri sahibi Müslüm Aksoy, hırsızlık olayıyla adeta şaşkına döndüklerini ve büyük oranda zarara uğradığını söyledi. Hırsızların biran önce yakalanmaları için emniyet güçlerinin özverili desteklerini beklediklerini ifade eden Aksoy, "Dükkanı kilitleyip namaza gittik. Geldiğimizde dükkanın kapısını açık bulduk.

Sonra dükkandaki bütün telefon ve kontörlerin çalındığını fark edince polise haber verdik. Şehrin en işlek yerinde, nasıl kimse görmedi aklımız almıyor. Sert bir cisimle zorlanıp kapının açıldığı belli. Hırsızların kısa sürede yakalanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 14:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şahin ÖZDEMİR IP: 85.104.3.xxx Tarih : 15.03.2006 10:56:54
Şehrin en işlek, en merkezi bir noktasında böyle bir olay, doğrusu insanın tüylerini diken diken edecek cinsten ! Cuma Namazı sırasında meydana gelen bu olay birçok soru işareti oluşturuyor insanın aklında..Zarar gören esnaf kardeşime geçmiş olsun der, emniyet güçlerimizden de bu ve bunun gibi olayların faillerinin yakalanmasında başarılar dilerim. Unutmayalım ki ; bu ve bunun gibi olayların failleri yakalanmadığı takdirde ilimizde bir güvenlik zaafı oluşacak ve bundan faydalanmak isteyen art niyetliler mantar gibi türeyecektir. SAYGILARIMLA....