5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

AB'den cinsellik semineri


Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Türkiye Üreme Sağlığı Programı’ kapsamında desteklenen projelerden, ‘Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Projesi’ çerçevesinde düzenlenen seminerde bayanlar bilgilendiriliyor.
3-14 Temmuz 2006 tarihleri Muş’ta düzenlenen ‘Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Projesi’ bayanlardan büyük ilgi görüyor. Muş Zümrüt Otel’de düzenlenen seminere katılan bayanlar, özel bir hastanede çalışan Kadın Hastalıkları Uzmanı Gülşen Saraç tarafından bilgilendiriliyor.

Proje kapsamında Muş’ta 100 bayanın eğitileceğini kaydeden Proje Uzmanı Cengiz Erdal, projeye bayanların büyük ilgi gösterdiklerini belirtti. İki hafta süre ile Muş’ta eğitimlerin süreceğini kaydeden Cengiz Erdal, “İlk hafta Zümrüt Otel’de yapılan eğitimimize her guruptan bayanlar katılacaklar. İkinci hafta Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan toplantıda ise sağlık personelleri eğitilecektir. Düzenlenen seminerlere katılan bayanlarımız seminerler sonucunda sınava tabi tutulacaktır. Sınavda başarı gösteren bayanlarımıza sertifika verilecektir. Ayrıca başarılı olan bayanlarımız ve sağlık çalışanlarımız arasından seçilen kişiler ayrı olarak eğitici eğitimine katılacaklar. Bundan sonra proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar bu eğitici arkadaşlarımız tarafından yürütülecektir” dedi.

Projenin Muş’taki koordinasyonunu sağlayan Muş Gençlik Derneği Başkanı Yunus Çaldır, toplumun geleceği açısından oldukça faydalı bilgilerin sunulduğu toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Yunus Çaldır, “Mardin, Kars, Sivas, Muş ve İstanbul’da Halk Eğitim Merkezlerinin 20-25 yaş arası 500 bayan kursiyerine ‘Gençlerde ve yetişkinlerde cinsel sağlık ve üreme sağlığı, servikal kanser ve meme kanseri, aile planlaması konulu eğitim gerçekleştirilmektedir. Bu konu ile ilgili olarak bir tiyatro gösterimi de sergilenecektir” diye konuştu.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 15:21:02
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 17:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?