5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Hizmete girdiler

Sağlık Bakanlığı tarafından Malazgirt Devlet Hastanesi'nde kurulan ve 3 diyaliz makinesinin bulunduğu ünite törenle hizmete açıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın geçen yıl Muş'u ziyareti sonrası gündeme gelen ve kuruluş çalışmaları tamamlanan Malazgirt Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nin yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olduğu ve Malazgirt'in yanı sıra Bulanık ve Ağrı'nın Patnos ilçelerine hizmet edeceği bildirildi. Diyaliz ünitesinin açılışını yapan Muş Valisi İbrahim Özçimen, 2006 yılında sağlık alanında yeni yatırımların yapılacağını söyledi.

Vali Özçimen, "Malazgirt Devlet Hastanesi'nde kurulan diyaliz ünitesiyle vatandaşlarımız için önemli bir hizmet yaptığımızı düşünüyoruz. Görevimiz onları rahat ettirmek. Diyaliz hastası sadece kendini değil, ailesini de perişan eden bir hastalıktır. Hizmeti onların ayağına getirdik. Buradan hem Bulanık hem de Patnos ilçelerimize hizmet veriyoruz. Bazı illerde dahi hala bulunmayan diyaliz ünitesini biz ilçemizde kurduk. Hastanemizde dahiliye, çocuk ve kadın doğum uzmanı doktorlara ihtiyaç var. Bu eksikleri gidermeyi düşünüyoruz. Ambulans tahsis edilecek ve hastalar bundan böyle evinden alınıp hastaneye getirilecek ve tekrar hastaneden alınıp evine bırakılacak. En güzel iş bu insanlara hizmet etmektir" dedi.

Konuşmasında terörün, vatandaşın birçok hakkına engel olduğunu kaydeden Özçimen, şunları söyledi:

"Terör olmadıkça, biz hizmetler için para buldukça, bunu heba etmedikçe, hizmetleri vatandaşımızın ayağına ulaştırabileceğiz. Bunda hiçbir şüphe yok. Yüz milyarlarca dolar terörden kayıp veriliyor, bir ekonomik krizde 40-50 milyar dolar zarar oluyor. Bizim burada yaptığımız yatırım 150 bin YTL'lik. Yaptığımız diyaliz ünitesi üç ilçenin ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Yani terör ve ekonomik kriz olmazsa hizmet olur. Çünkü oralara aktarılacak para hizmete aktarılır."

Diyaliz ünitesinin açılışından sonra Malazgirt Devlet Hastanesi'nde çeşitli incelemelerde bulunan Vali Özçimen, yetkililerden bilgi alarak hastaları ziyaret etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 15:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Garibin biri IP: 85.102.226.xxx Tarih : 4.03.2006 22:29:41
Mmlekete vede ülkeye hizmet eden herkesden Allah razı olsun. Ama birde devlet hastahanesinin acil bölümünde sadece doktorlarla hastanın baş başa kalabilecği bir düzen getirebilseniz,( iyisine can kurban)doktor ve hemşirelerin hastalarla samimi bir şekilde ilgilenmesini sağlayabilseniz, Muş halkına iyi bir hizmet etmiş olacaksınız. Ülkesini seven idareci veya yetkili, hizmet etmek için başında bulunduğu topluma ettiği hizmetten belli olur.