5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erkan Mumcu Muş'ta

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Muş'ta partisi tarafından düzenlenen salon toplantısına katıldı. 

THY'nin tarifeli uçağı ile Muş'a gelen Erkan Mumcu, havaalanında kalabalık bir partili gurubu tarafından karşılandı. Parti otobüsü ile şehire gelen Anavatan partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, İstasyon Caddesi üzerinde şehir turu atarak halkı selamladıktan sonra Muş Kapalı Spor Salonu'nda partisi tarafından düzenlenen salon toplantısında partililere hitap etti.

Anavatan Partisi'nin simgesi haline gelen kardeşlik selamının özgürlük, adelet ve bereketi temsil ettiğini belirten Mumcu, şöyle konuştu: "Ülkemiz için hasretimiz özgürlük, adalet ve berekettir. Bu hasretle yola çıktık. 

Biz buraya kavga etmeye gelmedik, şikayet etmeye de gelmedik. Biz çare bulmaya geldik. Biz dertlere derman olmaya geldik. Hiç kimse ile kavga etme niyetinde değiliz. Biz biliyoruz ki Muş'un gençlerinin neredeyse tamamı işsiz. Biz bu işsiz gençlerin derdine derman olmaya geldik. Biz onlara iş bulmaya, işsizlerin sofrasına aş bulmaya geldik. Biz biliyoruz ki Muş'un tarım ve hayvancılıkla geçinen insanları var ve artık geçinemiyorlar. 

Tarım ve hayvancılıktan geçinemediği için şehirlere göç edip fukaralık yaşayan insanlarımızı yerinde yurdunda tutmaya geldik. Bizim davamız kavga değil. Bizim davamız sevgidir. Biz kardeşlik için, 
adalet için geldik. Biz özgürlük için ve insana insan değeri vermek için geldik" dedi.

Kimse ile kavga etme neyitnde olmadıklarını ve hiç kimseye uymayacaklarını ifade eden Mumcu, "Öyle saçma sapan teşvik yasaları ile milleti uyutmaya değil, hakiki bir bölgesel kalkınma için iktidara geliyoruz. Milleti, yerinden yuvasından uzaklaştıracak, işsizliği, çaresizliğin, umutsuzluğun makarasında devletin şefkatinden emniyeti olmayan zavallı insanlar olmaktan kurtarmak için geldik. Biz bu ülkenin bütün insanlarını bir ana şefkati ile kucaklayacak devleti kurmak için geldik. 
Muş, bizim millet olarak, Anadolu'yu vatan yaptığımız ilk yerdir. Malazgirt bu milletin bütün fertlerinin canının canına, kanının kanına kaynadığı yerdir. Burası Anavatandır. Biz, çalışmaya, mücadele etmeye, insanımız özgürleştirmeye, memleketimizi kalkındırmaya, ülkeye bereket getirmeye, devlete adalet getirmeye ant içtik. Arı gibi çalışacağız" diye konuştu.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 15:41:41
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 17:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus seydanlıoğlu IP: 85.98.241.xxx Tarih : 16.05.2006 17:58:15
Bir sonraki dönemin kesin başkanı sayın ERKAN MUMCU nun Muş'u ziyaret etmesi bence büyük bir şanş.ALLAH yolunu açık etsin.Çok başarılı genç dinamik ve atak bir genel başkan.