5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Korkut'taki seçimde DTP yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 30 Temmuz'da Muş'un Korkut ilçesinde yapılacak belediye meclisi seçimlerine, teşkilatlanma ve büyük kongrelerini yapmış olma koşullarının tamamlayan 20 siyasi partinin katılabileceğine karar verdi. Bu partiler arasında Demokratik Toplum Partisi (DTP) bulunmuyor.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün, Danıştay 8. Dairesi onayından da geçen kararı uyarınca, Korkut İlçesi Belediye Meclisi Üyeliği feshedildi. Bunun üzerine Korkut İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, YSK'ya başvurarak 4 Haziran 2006'da Türkiye genelinde yapılacak olan mahalli idareler ara seçimlerinde Korkut İlçesi Belediye Meclisi Üyeliği seçiminin de yapılıp yapılmayacağı hakkında görüş istedi.YSK da dün yaptığı toplantıda aldığı 199 No'lu kararla, Korkut'taki seçimlerin ancak 30 Temmuz'a yetişebileceğini bildirdi.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Yasa'nın 14/11'nci maddesi uyarınca gerekli koşulları taşıyan partileri de belirleyen YSK, Korkut'ta yapılacak Belediye Meclisi Üyeliği seçimine katılabilecek 20 partiyi şöyle sıraladı:

"Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Türkiye Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Hürriyet ve Değişim Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi, Türkiye Komünist Partisi." Saptanan bu siyasi partiler, korkut Belediye Meclisi seçimleri için hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını ise YSK'ya bildirecek.

YSK aldığı bu kararır birer örneğini seçime katılabilecek 20 siyasi parti genel başkanlığına da gönderdi.

Seçime katılabilecek 20 siyasi parti; illerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay önce teşkilat kurma ve büyük kongrelerini yapmış olmaları koşulunu taşımaları veya TBMM'de gruplarının bulunması koşuluna bakılarak belirlendi.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 12:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?