5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Oğlağo rüzgarı esti

Son bir haftada Bolu ve Bursa’da yapılan yarışlarda Sabahattin Oğlağo rüzgarı esti.

Uluslararası Kayak Yarışmalarında ve Balkan Kupası yarışmalarında ilimizi ve ülkemizi temsil eden Milli Kayakçı Sabahattin Oğlağo, müsabakalardan birincilik ile ayrılmayı başardı.

Bolu Gerede’de düzenlenen ve 6 ülkeden çeşitli kayakçıların katıldığı Uluslar arası Fis yarışmalarında 2 birincilik elde eden Sabahattin Oğlağo, hazırlıklarını tamamladıktan sonra Bursa Uludağ’da düzenlenen Balkan Kupası Yarışmalarına katıldı.

Balkan Kupası Yarışmalarının ilk gününde Paten teknikte yarışan ve 10 kilometrede rakiplerini diskalifiye etmeyi başaran Milli Kayakçımız Sabahattin Oğlağo, yarışmanın ikinci ayağı olan serbest stilde de rakiplerini geçerek birinci olmayı başardı.

Bir hafta da katıldığı 4 yarıştan birincilik ile ayrılan ve gururumuz olmayı başaran Milli Kayakçı Sabahattin Oğlağo, “katıldığım bütün yarışlardan birincilik ile ayrılmayı düşünüyor ve öyle davranıyorum. Bundan sonraki müsabakalarda da ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için bütün gücümü ortaya koyacağım. Kayak sporunun daha çok gelişmesi ve yaygın olması için ilimiz yetkililerinin de biraz daha gayret göstermesi elde edilen başarıları her geçen gün katlayacaktır” dedi.

Bolu ve Bursa’da bir hafta içerisinde yapılan müsabakalardan 4 birincilik ile yarılmanın kendisi için çok büyük bir onur olduğunu sözlerine ekleyen Oğlağo, “Gerede’deki kampta çok iyi hazırlanmıştım. Birincilik haricinde hiçbir şey düşünmüyordum. Yoğun çalışmalarım ve hocamın katkıları ile bu işin altından alnımın akıyla çıktığım için daha çok sevinçliyim, gururluyum, mutluyum. Bundan sonra da yakalamış olduğumuz bu istikrarlı yükselişi sürdürmeye gayret edeceğim” dedi.

Yaklaşık 10 gündür Sabahattin Oğlağo’nun hazırlıklarını tamamlaması için mücadele eden ve müsabakalara hazırlayan Milli Takım Antrenörü Süleyman Yıldırım, çok sıkı bir çalışma programı sonrası istediklerini dereceleri elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve bundan sonraki müsabakalara hazırlanmaya başladıklarını kaydetti.

Yıldırım, kayak sporunda daha fazla başarılı olmak ve ilimizin ismini en iyi şekilde duyurmak için desteğe de ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, “gerek kayak tesislerimiz ve gerekse de malzemelerimiz rakiplerimize göre yeterli değil. Olanaklarımızın arttırılması ve yeterli desteği almamış halinde büyük başarılara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün Balkan Kupasında bizim sporcularımıza ve diğer ülke sporcularına sunulan imkanlar eşit değil. Onlar daha iyi şartlar altında hazırlanıp, daha iyi malzemeler ile müsabakalara katılıyorlar. Buna rağmen başarılarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda özellikle Balkan Kupasında göstermiş olduğumuz başarı ortada. Kupaya adeta ambargo koyduk. Rakiplerimiz daha uzun yıllar bu kupanın hasreti ile yaşayacak. Yetkililerin kayak sporuna ve kayakçılara sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yıldırım, sadece belirli kişilerden destek alan kayak sporu için uğraş verenlere de teşekkür ederek, bizden desteğini esirgemeyenlere sporcularımız adına teşekkür ediyorum. Almış olduğumuz kupa ve madalyalarda onların hakkı var” dedi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 15:39:06
Güncelleme :23 Mart 2006 Perşembe 17:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin IP: 85.108.95.xxx Tarih : 23.03.2006 19:45:22
İlde spor müdürlüğü denen bir kurum vardır. Bu kurumun sizin bütün masraflarınızı ve giderlerinizi karşılaması gerekiyor. Sizin kimsenin desteği olmadan bu işi yürütmeniz mümkün değil. Buda il spor müdürlüğünün görevidir. Kağıt üzerinde ben yaptım olduynan bu işler yürümez. İcraat çok önemli. Kışı uzun olan bu memlekette kayak sporununun vede sporcusunun çok etkin vede yaygın olması gerekir ama malesef. Bu memlekete memleket için çalışan bürokratlar atanmadığı sürece bizler muşlu olarak devamlı geriye gitmeye mahkümüz. Buda oy verdiğimiz millet vekillerinin ayıbıdır.Koca muş sporun düşmesine seyirci kalanlar, elbetteki size değer vermeyecekler.Ust bürkratlara yalakalık ve yağcılıkla idarecilik olmaz. Halkın içine girip, halkı kucaklamak lazım vede halka hizmet etmek lazım. Bilmem yanılıyormuyum.Lütfen bu memlekete hizmet ediniz.