5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

187 köyün elektriği kesik

Muş'ta yağan yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı elektrik direklerinin devrilmesi ve tellerin kopması sonucu, birçok köy ve beldeye elektrik verilemiyor.

Muş TEDAŞ Müessese Müdürü Mustafa Sezgin, halen 187 köyü ve 13 beldenin elektriği kesik olduğunu, meydana gelen arızalardan dolayı yaklaşık 100 milyar civarında maddi zarar meydana geldiğini belirtti.

Hatların yol olmayan kırsal kesimlerden geçmesi, kar kalınlığının 1.5-2 metreye ulaşması yüzünden onarım için araziye çıkamadıklarını anlatan Sezgin, "Ama kar yağışı durunca zor da olsa çalışmalara başladık. Onarım yapılacak yerlere ulaşmak için Sivil Savunma Müdürlüğü'nün kar motorlarından yararlanıyoruz.

Bunlarla bütün hatlarımızı dolaşıp tehlike arz eden yerleri onardıktan sonra elektrik vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Mustafa Sezgin, Muş il merkezi ile ilçelerde herhangi bir sıkıntı olmadığını anlatarak, "Ancak kırsalda 187 köye 13 beldeye elektrik veremiyoruz. İşimizin diğer bir yönü de can güvenliği iş emniyetini sağlamaktır. Bunular beraber kısa sürede her tarafa elektrik vermeye çalışırız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 13:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?