5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

6 yaşında dahi adayı

Muş'un Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Ekinci Ailesi'nin 6 yaşındaki çocukları Muhammet Ekinci'nin zekası, herkesi hayrete düşürüyor. Okula gitmediği halde okuma-yazmayı babasının yardımıyla öğrenen Muhammet, Kuran'ın Yasin suresini ezbere okuyor.

Yedi yıl önce evlenen Haşim ve Hatice çiftinin dünyaya getirdiği iki çocuktan büyüğü olan Muhammet Ekinci (6), kuvvetli bir zekaya sahip. 2.5 yaşındayken okuma-yazmayı, zamanla da Kuran okumayı öğrenen Muhammet Ekinci, üstün zekaya sahip. Baba Haşim Ekinci, oğlunu en iyi okullarda okutmanın hayalini kuruyor.

Oğluna küçükken oyuncak harfler vererek oyun oynamasını sağladıklarını ancak bir müddet sonra kendilerinin de yardımıyla okumayı öğrendiğini anlatan Haşim Ekinci, "Oğlum geçirdiği menenjit sonucu 9 gün hastanede yattı. Daha sonra bu zekiliği biraz kayboldu. Önceden bir sayfa yazıyı bir kerede okuyup ezberliyordu. Ancak şimdi hızlı şekilde ezberleyemiyor. Ama yaşıtlarına nazaran yine de zeki bir çocuk. İngilizce öğrenmesi için yardımcı oluyoruz. Arapça'ya da ilgi duyuyor. Kulak dolgunluğu olsun diye İngilizce CD'ler izletiyoruz. Kuran-ı Kerim mealini sürekli okuyor. Kuran-ı Kerim'in mealinde anlatılan olaylar dikkatini çekiyor. Maddi imkanlarım el verirse çocuğumu kolejde okutmak istiyorum" dedi.

Çoğu zaman okuduğunu ve oyun oynadığını, artan zamanlarındaysa ders çalıştığını söyleyen Muhammet Ekinci, "Önceden bir sayfayı bir kez okuduktan sonra hemen ezberliyordum. Geçirdiğim hastalık sonrası şimdi bir sayfayı 12-13 kere okuduktan sonra ezberleyebiliyorum. Hastalık sonrasında hafızam zayıfladı. Tek hedefim büyüdüğüm zaman doktor olmak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 19:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?