5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Baba-oğul sokakta

Muş’un Malazgirt ilçesinde seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan baba ve oğlu kira ödeyemeyince sokağa atıldı.

Malazgirt’te seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Ferzende Tayden (50), 11 yaşındaki oğlu ile oturduğu eve kira veremeyince ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldılar. 

Edinilen bilgilere göre, Tekirdağ’da yaşayan Tayden ailesi maddi sıkıntılar ve şiddetli geçimsizlikten dolayı parçalandı. Ferzende ve eşi Bahar Tayden üç çocuklarıyla Tekirdağ’da mutlu bir hayat sürerken bir yıl önce başlayan geçim sıkıntısı aile içinde şiddetli geçimsizliğe neden oldu. Çareyi ayrılmakta bulan çift mahkemeye baş vurarak boşandılar. Boşanma sonucunda Anne Bahar, Biri kız iki çocuğuyla birlikte kaldı. Baba Ferzende ise, yanına aldığı oğlu İsmail’le Muş’un Malazgirt ilçesine yerleşti. 

Baba Ferzende, Malazgirt’e bir ev kiralayarak seyyar satıcılığa başladı. Ancak işleri iyi gitmeyince yine ekonomik sorunları başladı ve kiraladığı evin kirasını ödemeyince Eşyaları ve Oğlu İsmail’le birlikte sokağa atıldı. Ev sahibi tarafından kira ödemediği için sokağa atılan Baba-Oğul Malazgirt ilçesinde boş bir alana eşyalarını bırakarak dışarıda yaşamaya başladılar. 

Kira ödemediği için ev sahibi tarafından sokağa atılan Baba Ferzende Tayden, İlçe Belediyesi ve Kızılay’ına çadır için müracaat ediğini belirterek şöyle konuştu; “Belediye ve Kızılay’a Çadır için başvuruda bulundum. Ama bana kalabileceğim bir çadır verilmedi. Şu an yoğun bir yağmur yağışı var. Ben ve oğlum yağmurun altında sabahlıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz.”
Emrullah Özbey - Kenthaber / Malazgirt
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 19:24:21
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kaya IP: 85.100.207.xxx Tarih : 17.05.2006 22:10:47
Çaresiz insanlara yardım etmek gerekiyor.Bu kadar vicdansız olunmaz