5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

”Bahara Merhaba” Partisi

Muş'ta, Yavuz Selim İlköğretim Okulu Aile Birliği tarafından “Bahara Merhaba” adlı çay partisi düzenledi.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu Aile Birliği tarafından Muş Polisevi'nde düzenlenen çay partisi büyük ilgi gördü. Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nun temizlik giderlerinin karşılanması maddi durumu düşük öğrencilere yardım amacı ile düzenlenen çay partisi için satılan biletlerden bin YTL gelir elde edildiği bildirildi. Okula destek olmak amacı ile sürekli sosyal faaliyetler düzenlediklerini söyleyen Yavuz Selim İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Filiz Yeşilbaş, amaçlarının çocukların daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesi olduğunu söyledi.

Filiz Yeşilbaş, “Kaliteli bir eğitim ve öğretim için çevre-aile-okul faktörünün önemini biliyoruz. Bunların her hangi birinde bir sorun olursa eğitim ve öğretimde yani okulda problemler olur. Biz ailelerle sıkı ilişkiler kurarak problemleri önlemeye çalışıyoruz. Annelerle sık sık görüşüyoruz. Annelere yani bizlere çok büyük görevler düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Çocuğumuzun çevresini, arkadaşlarını, eve geliş gidiş saatlerini kontrol altına almalıyız. Biz çocuğumuza sahip çıkmazsak dışarıdan çocuğumuza sahip çıkanlar olacaktır. Ama bunlar bizim kadar iyi niyetli olmayacaklardır. Bu konuda anneleri bilinçlendirmek, kaynaşmak amacıyla buradayız. Bu tür faaliyetlerle annelerimiz hem iyi vakit geçirip eğleniyor, hem de okul aile birliği bütçesine katkıda bulunuyoruz. 23 Nisan'da çocuklarıma bayram sevincini daha iyi yaşatmak için çocuk şenliği yapacağız. Nisan ayı sonunda rehberlik bölümü-nün hazırlamış olduğu tiyatroyu velilerimize sunacağız. Sadece tiyatro olmayacak. Mükemmel dans gösterileri de olacak. Şimdiden velilerimize duyuralım. Şunu da belirteyim ki, bozuk olan okulumuzun bahçesinde bulunan yol da düzeltildi. Devlet Su işleri, İl Özel İdare Müdürlüğü ve Muş Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz. Ancak bu kısa vadeli bir çözüm. Okulumuzun bahçesini asfaltlanmasını istiyoruz. Bu konu ile ilgili dilekçemizi Muş Belediye Başkanlığı'na sunduk. Umarım bize destek olurlar. Çocuklarımız daha temiz bir ortamda Eğitim ve Öğretimlerini sürdürürler” dedi.

Muş Polis Evi'nde düzenlenen çay partisine, Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin eşi Yıldız Dede, İl Emniyet Müdürü İsmet Türkmen'in eşi Zerrin Türkmen ve Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın'ın eşi Elif Saygın ile çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 15:40:45
Güncelleme :3 Nisan 2006 Pazartesi 19:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?