5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bir ailenin dramı

Tüp patlaması sonucu annelerinin öldüğü ve babalarının da sakat kaldığı olayın ardından Nesime ve Neslihan isimli kız kardeşlerin okuması için Muş Milli Eğitim Müdürlüğü çocukları yuvaya yerleştirme kararı aldı.

Muş’un Yeşilyurt Mahallesi’nde 2004 yılında evinde tüp patlaması sonucu eşini ve bir çocuğunu kaybeden Aziz Erol isimli vatandaşın patlamadan sağ kurtulan iki kız çocuğuna Milli Eğitim Müdürlüğü sahip çıktı.

Tüp patlaması sonucu bir çocuğu ile eşini kaybeden ve ellerinden sakatlanan Aziz Erol’un iki kız çocuğu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 80. Yıl Çocuk Yuvası’na yerleştirilecek. Evinde yaşanan patlamanın ardından eşini kaybeden ve ellerinden sakatlandığı için Nesime (6) ve Neslihan (5) isimli iki kız çocuklarının bakımını yapamayan baba Aziz Erol’un (56) yardımına Muş Milli Eğitim Müdürlüğü yetişti.

Yaşadığı olaydan sonra oldukça zor durumda kaldığını ve çocuklarının okumasını isteyen Aziz Erol, “2004 yılında evde tüp patlamasından dolayı eşim ve bir çocuğumu kaybettim. Şimdi iki kız çocuğumla beraber yaşıyorum. Ben çocuklarıma bakamıyorum. Onlarında diğer çocuklar gibi okula gitmesi gerekiyor. Ama elimden rahatsız olduğum için onların bakımını yapamıyorum. Saçlarını tarayamıyorum. Kıyafetlerini yıkayamıyorum. Bakıcı tutmak istiyorum ama Muş küçük bir yer olduğu için kimseyi bulamıyorum. Bir kere evlenmeyi düşündüm ama bana çok değişik tekliflerde bulundular. İki çocuğumu yurda gönderirsem benle evleneceklerini söylediler. Ama ben çocuklarımdan ayrılamam. Şu an vücudumda da büyük yanıklar var. Ben bile nasıl kurtulduğuma şaşıyorum” dedi.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Haydi Kızlar Okula Projesi’ kapsamında okula gitmeme riski taşıyan iki kız çocuğunu ’80. Yıl Çocuk Yuvası’na yerleştirip her türlü bakımlarını üstleniyor.
Aileyi evlerinde ziyaret eden Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, çocukların en kısa sürede yuvaya kayıtlarının yaptırılacağını söylediler.

2004 yılının Haziran ayında evde tüp patlaması sonucu anne ve bir kardeşlerini kaybeden Nesime ve Neslihan Erol’da, “Biz de diğer çocuklar gibi okul okumak istiyoruz. Biz öğretmenleri çok seviyoruz, eğer okul okursak ileriki yılarda da öğretmen olmak istiyoruz” dediler.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 11:25:07
Güncelleme :19 Nisan 2006 Çarşamba 17:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?