5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bisiklet satıcıları dertli

Muş'ta ilkbahar mevsiminde bu sezon geçen yıllara oranla daha az bisiklet satan esnaf, bekledikleri satış rakamına ulaşamamaktan dertli.

Yeşilyurt Mahallesi'nde bisiklet satıcılığı ve tamirat işleriyle uğraşan Sedat Tunç isimli esnaf, vatandaşın alım gücü olmadığı için satışların düştüğünü söyledi. Muş'ta uzun yıllardan beri bisiklet satıcılığı ve tamiratı yapan Tunç, geçen yıllara oranla satışlarda büyük düşüş yaşandığını söyledi.

Sedat Tunç, "Bisiklet satışları eskiye nazaran iyi değil. Biraz da vatandaşın alım gücü yok. Vatandaşlar çocuklarıyla beraber buradan geçiyor. Çocuk ağlıyor bisiklet aldırmak için ama anne-baba alım gücü olmadığı için alamıyor. Bir bisikletin fiyatı, markalı ayakkabının fiyatı kadar. Ne yapalım, zorla kimseye satış yapamayız. Geçen yıllarda işlerimiz çok iyiydi. 2-3 yıl öncesine kadar günde 7-8 adet bisiklet satıyorduk. Artık günde en fazla 2 adet satıyoruz. Bazen hiç satış yapamıyoruz. Biz hem satış hem de tamirat yapıyoruz. Bir lastik patlağı 1 YTL ama onu bile kimse gelip yaptırmıyor. Geçen yıllar bu dönemlerde elimizde bisiklet kalmıyordu ama artık bisiklet elimizde kalır diye getirmiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 16:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat tunç IP: 88.227.44.xxx Tarih : 24.01.2007 20:36:38
ben sedast tunç sedat bey tamire yardımcı istersen ben her zaman yardım eerim kaynak işlleri yaparım