5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engelli çocuğa hediye

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin eşi Yıldız Dede, doğuştan engelli olan Dilan Tuğal’a tekerlekli sandalye hediye etti.

Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin eşi Yıldız Dede, Muş merkeze 10 km uzaklıkta olan Kıyık Köyü'nde doğuştan engelli olan Dilan Tuğal’a tekerlekli sandalyeyi evine teslim etti. Doğuştan engelli olan ve sürekli felç geçiren 8 yaşındaki Dilan Tuğal’ın ailesi çocuklarının tekerlekli sandalyeye ihtiyacının olduğunu ve maddi imkansızlıklardan dolayı alamadıklarını belirttiler.

Muş Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'ne başvuran Tuğal Ailesi, çocukları için tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin Eşi Yıldız Dede yardım elini uzatarak, kendi imkanlarıyla Dilan Tuğal’a tekerlekli sandalye aldı.

Aydın ve Cemile Tuğal’ın en büyük çocuğu olan 8 yaşındaki Dilan Tuğal, tekerlekli sandalyesini evine götürüp veren Yıldız Dede, “elimden geldiği kadar bu tür insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları mutlu etmek bizim görevimizdir” dedi.

Aydın Tuğal Manisa da vatani görevini yaparken tanıştığı eşi Cemile ile evlendikten sonra doğan ilk çocukları Dilan’ın doğuştan engelliği olduğu ve yürüyemediğini söyleyerek, “bize yardımcı olan Yıldız Dede hanıma sonsuz teşekkürler. Ben kamyon şoförlüğü yaparak ailemi geçindiriyorum. Benim üç çocuğum var, en büyükleri olan Dilan doğuştan bedensel engelli. İlk doğduğunda sürekli baş büyümesi vardı. Çeşitli illerde tedavi edildikten sonra ameliyat ettirildi. Dilan yürüyemediği için tekerlekli sandalye alalım dedim ama maddi imkanlarım yetersizdi. Bu konuda Yıldız hanım bize yardımcı oldu kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da, Muş Belediyesi bünyesinde kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezine baş vuran Tuğal ailesinin bu sorununu Belediye Başkanı Dede’nin eşi Yıldız Hanım'a aktardıklarını söyleyerek, “Bize tekerlekli sandalye için müracaat eden Tuğal ailesinin durumunu Yıldız Hanım'a aktardık, Yıldız Hanım daha öncede iki engelli arkadaşımıza tekerlekli sandalye almıştı. Bu konuda da bize yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 17:15:38
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 21:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?