5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engelli öğrenciye Vali'den başarı ödülü

Muş Valisi İbrahim Özçimen, doğuştan engelli olan Ahmet Yıldırım'ı, okulunda göstermiş olduğu başarıdan dolayı, mont, kalem ve 100 YTL'lik çekle ödüllendirdi.

Vali Özçimen, Bedensel Engelliler Derneği üyesi ve 100. Zafer İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ahmet Yıldırım'ı, bütün derslerinin "Pekiyi" olması ve 2005-2006 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını "Taktir" ile geçmesi sebebiyle makamında kabul ederek, başarısından ötürü kutladı. Ahmet Yıldırım'a mont, kalem ve 100 YTL ödül veren Vali İbrahim Özçimen, Yıldırım'ın bütün engellilere örnek olması gerektiğini söyledi.


Ahmet Yıldırım'a başarılarının devamını dileyen Vali Özçimen, "Ahmet, 'İşte benim ayağım yok', 'Eyvah hayat beni perişan etti', 'Eyvah felek bana bunu yaptı' demeyip, 'Benim de yapabileceğim işler var, kafam çalışıyor, gözüm görüyor, elim tutuyor' diyerek hayata sıkı sıkı sarılıyor. Ayrıca bizim bedensel engelliler basketbol takımımızın da oyuncularından olması bizi daha çok sevindiriyor. Önümüzdeki yıl Ahmet'i, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda deneyeceğiz. Daha iyi olması, daha başarılı olması için kendisine yardım ve desteklerimiz devam edecek. Başarılarının devamını diler, kendisini tebrik ederim" dedi.

İleride bilgisayar mühendisi olmak istediğini ifade eden Ahmet Yıldırım, "Engelli olmam, okumam için mani değil. Her zaman okumamı devam ettireceğim. Basketbolda en büyük hedefim milli takımda oynamak. Diğer engelli arkadaşlarıma da mesajım var. Hayata küsmesinler. Engelli oldukları için dünyaya küsmesinler. Başarılı olmak için sürekli çalışıyorum. İleride de bilgisayar mühendisi olmak istiyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 22:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
idris baykal duisburg almanya IP: 80.141.158.xxx Tarih : 8.02.2006 01:18:23
Sayin valimizin,engelli kardeslerimize gösterdigi ilgiden dolayi,tebrik ederim.Gercekten valimiz cok basarli ve icten calisan dürüst,aktif,biridir.Ahmet yildirim kardesimizi basarisindan dolayi kutluyorum.Bütün geclerimize örnek olsun.Ahmet kardesimiz lütfen beni ararmisin,telefon numaram,00491635508131.veya telefonunu yaz ben ararim..Isallah sana ulasirim,mus halkimi selamliyorum.kenthabere tesekürler