5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kentte dilenci sorunu

Dilenciler, baharın gelmesiyle birlikte Muş’u istila etti.

İstasyon caddesinin yanı sıra çok sayıda iş merkezinin merdivenlerinde dilencilere rastlanmakta. Cuma günleri başta olmak üzere en vazgeçemedikleri mekanlardan biri de cami önleri.

Bazıları da esnafları tek tek dolaşarak para almaya çalışıyorlar. Dilencilerin büyük çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor. Bunun yanı sıra bazı genç kadınlar ve yaşlılar da dilenenler arasında. Özellikle kimi genç kadınlar, caddenin ortasına serdiği bir parça bezin üzerine çocuğunu bırakarak, insanların duygularıyla oynamak suretiyle para alma yolunu deniyor.

İl dışından geliyorlar

Dilencilerin en dikkat çekici yönlerinden biriside büyük çoğunluğunun Muş dışından gelmiş olmaları. Edinilen bilgilere göre, dilenciler ekip halinde çalışıyorlar, belli aylarda gruplar halinde bazı illere gidip il merkezinin biraz uzağında çadır kuruyorlar ve sabah saatlerinden itibaren kente dağılıyorlar. Eldeki bilgiler, bu kişilerin dilenciliği meslek edindikleri ve organize çalıştıkları yönünde.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 13:06:26
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 18:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şahin ÖZDEMİR IP: 85.104.3.xxx Tarih : 29.03.2006 08:04:16
Sevgili Muşlular..! İlimizde gerçekten ihtiyaç sahiplerini hepimiz azçok tanır, biliriz öyle değil mi? Peki bu dışardan gelenler de neyin nesi ? Hepimiz çook iyi tanıyoruz ve nereden geldiğini biliyoruz bunların. Eğer bunlar Muş'tan bu kadar memnun iseler,içimizde bunları memnun edenler var demektir. Lütfen , ama lütfen bunlara pirim vermeyelim.Biz onları besledikçe ilimiz onlar vazgeçilmez olmaya devam edecektir. Bunların içinde bazı bayanların gayri-ahlaki işlerle de uğraştıklarını biliyoruz.Bu devam ettiği sürece bunlar ilimizden ayrılmazlar. Bazı yakın illerimiz bunlar için tedbir almış durumda ve bunlar o il ve ilçeler giremezken bizim ilimiz bunların mekanı olmuş durumda..Belediye yetkililerinin bu konuya acilen çözüm bulmasını talep ediyoruz.Yardım yapmak istiyorsak eğer, önce yakın çevremize, sonra mahallemize bakmamız yeterlidir. İnanın ihtiyaç sahibi onlarca kişi bulabilirsiniz. Sokak ortasında el açana vereceğimiz kuruşlarla kimse kalkınmaz. Sadece onları asalak haline getirmiş oluyoruz.Amacım onları rencide etmek değil ama anlatmak istediğim dilenci kılığındaki duygu tacirleri. Asıl onlar bizim duygularımızı rencide ediyorlar.Yüce dinimiz bu konuya çoook güzel bir çözüm bulmuş durumda : Herkes zekatını ve sadakasını HAKKIYLA verse inanın bir tane bile aç kalmaz. Bizde böyle haberlere ve yorumlara ihtiyaç duymayız. Selam ve dua ile...