5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Muş'ta önemli toplantı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarihinde ilk defa Muş'ta bir araya gelecek. Önemli toplantıda Muş'un sorunları da masaya yatırılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 3 Temmuz Pazartesi günü önce Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelerek, daha sonra Muş İl toplantısı için Muş Kültür merkezine geçeler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, TOBB’un Temmuz ayı toplantısının Muş ilinde yapılacağını belirterek, “ Bu toplantı ile Muş Türkiye’nin gündemine gelecek. Muş’un bütün sorunları masaya yatırılacak. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu konuda tüm Muş’lu hemşerilerimizin toplantıya ilgi ve alakalarını bekliyoruz. Bu toplantıya Oda ve Borsa başkanlarının yanı sıra yöremizin iş adamları da katılacak. Bu toplantı ilimiz açısından büyük önem arz etmektedir” dedi. 

Bu toplantının Muş için büyük bir şans olduğunu ifade eden Devrim, “Muş Türkiye’nin en geri kalmış illerinden bir tanesidir. Aslında biz bunu hiç hak etmemişiz. Coğrafi anlamda, Muş 70 ilin üzerinde olan bir yerleşim alanıdır. Muş, Ovası ile Nehriyle, Yaylalarıyla, Tarihi Malazgirt ilçesiyle, Büyük Bulanık Ovasıyla, Varto ilçemizin Kültürleri ile çok önem taşıyan bir ildir” diye konuştu. 

Muş Tarım ve Sanayi sektörünün önemli bir yer aldığını söyleyen Devrim, “İlimiz, gerek tarım gerekse sanayi sektöründe çok elverişli bir il konumundadır. Hele hele Tarım ve Hayvancılık ilimizde çok önemlidir. Bu sektörde mutlaka Devlet alt yapısı yapmak suretiyle, ilimizin ekonomi açısından bir reform olacağına inanıyorum. Muş ekonomisinin Tarım ve Hayvancılık sektöründe önemli bir yere varacağını sözlerime eklemek isterim. Ancak, İlimizin Tarım açısından en büyük sorunu olan Muş Ovası Drenajı mutlaka yapılması lazım. Kangren olan Alparslan 1-2 barajlarının kısa zamanda devreye sokulması gerekir. En büyük mağduriyetimiz Alparslan 1 barajının %92 lik bölümünün bitmesine rağmen, halen kamulaştırma bedelinin ödenmemesi ilimizi zor duruma sokmuştur. Alparslan 1 barajının kamulaştırma paralarının mutlaka en kısa zamanda ödenmesi gerekir. İlimiz kaderiyle baş başa bırakıldığı zaman ekonomimizin ne kadar vahim bir durumda olduğu piyasadaki göstergelerden anlaşılır. Tabiri caizse Muş’ta Bulut var, Yağmur yok” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın her toplantıda Muş’u dile getirdiğini belirten Devrim, “Sayın Başbakanımız Muş’u her toplantıda gündeme getiriyor. Ancak, bunun yanında yatırıma baktığımızda Muş nasibini alamıyor. Onun için diyoruz ki, Muş Hak ettiği yere gelmelidir. Çünkü ,ilimizin bulunduğu pozisyon, hiçbir ilde yoktur” dedi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan vekili, Ankara Sanayi Odası başkanı Zafer Çağlayan’ın bu toplantıda büyük önem taşıdığını belirten Sanayi Ticaret Odası Başkanı Talip Devrim, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan vekili, Ankara Sanayi Odası başkanı değerli hemşerimiz sayın Zafer Çağlayan’ın ayrıca Muş’a gelmesi bizi oldukça memnun ediyor. Muş’un Medeni iftiharı Türkiye’nin gururu Zafer Çağlayan’ın, bu toplantıda çok önem ve anlamı var” diye konuştu. 

3 Temmuz Pazartesi günü ilimize gelecek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) üyeleri şunlar, M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Zafer Çağlayan, Bülent Koşmaz, Faik Yavuz, Hakim Mete, Hüseyin Üzülmez, İbrahim Çağlar, Nejat Koçer, Fethi Coşkuntuncel, İlhan Parseker, Fahrettin Akyıl, Tamer Aşkın, Şadan Eren, Mustafa Yardımcı ve Kemal Özgen.


Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 20:03:16
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 10:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?