5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sele çözüm; kamyon ev

Muş'un Bulanık İlçesi'nin Dokuzpınar Köyü'nde yaşanan sel felaketinin ardından kamyonda barınan Taşkın ailesi, istimlak bedelini alamayan köylülerin içinde bulundukları zor durumu gözler önüne seriyor. 

Aşırı yağmurlar sebebiyle yapımı süren Alparslan 1 Barajı tünellerine sığmayan Murat Nehri'nin taşması sonucu, Dokuzpınar köylüleri zor günler geçiriyor. 

Sel sebebiyle köylerini boşaltıp çevre köylerdeki yakınlarının evlerine yerleşen ve çadırlarda barınan vatandaşlar yaşadıkları zorlukları dile getirirken, kamyonu eve dönüştüren Taşkın Ailesi'de oldukça ilginç bir görüntü oluşturuyor. 

Kamyonculuk yapan ve sel felaketi sebebiyle ev eşyalarını yüklediği kamyonunu eve dönüştürerek barınma sorunu çözen 6 çocuk babası Zeki Taşkın, köydeki herkesin kendisi kadar şanslı olmadığını söyledi. 

Eve dönüştürdüğü ve içine soba bile kurduğu kamyonunu köy dışına park eden Zeki Taşkın, "Yaklaşık 200 dönüm arazimle evim baraj kapsamına giriyor. Uzun süreden beri istimlak yapılmasına rağmen halen paramızı alamadık. Bu nedenle köyümüzde çıkamıyoruz. Her yıl ilkbaharda Murat Nehri'nin taşması sonucu evlerimizi su basıyor ve bir çok maddi zararımız oluyor. Şu anda da aşırı yağışlardan dolayı Murat Nehri yükselince evlerimizi su bastı. 

Çadır bulamadığım için kamyonun üstüne branda çektim ve çocuklarımın üşümemesi için de soba kurdum. Benim gibi bir çok aile mağdur durumda. Devlet istimlak paralarımızı vermediği takdirde, köyümüzden çıkmamız mümkün değil. Her yıl bu göçebe hayatını yaşamak istemiyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 20:02:09
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?