5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sungu Deresi taştı

Muş’un Sungu Beldesi’nde yaşanan sel felaketi sebebiyle 4 ev tahliye edilirken Sungu İlköğretim Okulu ve Sungu Şehit Astsubay Türker Güçlütürk Lisesi bir gün süre ile tatil edildi.

İki günden beri Muş’ta aralıklarla yağan yağmur sebebiyle Sungu Deresi taşarak dört ev, iki okul ve yüzlerce dönüm araziyi sular altında bıraktı. Dün akşamdan itibaren su seviyesi oldukça yükselen Sungu Deresi, bugün sabah saatlerinde taştı. İlk olarak Sungu İlköğretim Okulu ile Şehit Astsubay Türker Güçlütürk Lisesi’ni sular altında bıraktı. Su seviyesinin yükselmesi sebebiyle okulların yakınında bulunan dört evde sular altında kaldı. Evlerindeki eşyaları toplamak için evlerini terk etmeyen vatandaşlar su seviyesinin oldukça yükselmesi sebebiyle evlerinde mahsur kaldılar. Yaşanan sel felaketinin ardından olay yerinde çalışmalarına başlayan Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri mahsur kalan çoğunluğu çocuk 30 kişiyi kurtardılar.

Evinin tamamen sularla çevrilmesi sonucu 5 çocuğu ve eşi birlikte mahsur kalan Mirze Oral Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı. Bir metreyi aşan sulara giren Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri evdeki çocukları kucaklarına alarak araçlarla bölgeden tahliye ettiler. Sivil Savunma Müdür Vekili Şirin Toplu, yaşanan sel felaketinde herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ve bölgede mahsur kalan vatandaşların tahliye edildiğini söyledi.

Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 13:57:15
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 18:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat sayılgan IP: 85.99.9.xxx Tarih : 27.10.2006 10:43:23
bende bu köylüyüm ama 15 yıldır ist ikamet etmekteyim bu 15 yıl zarfında anlaşılan oki su taşkınlıklarına bir önlem alınmamış alınmıştı ama demeki sorunu başka şekillerde halletmeklazım öyle setlerle falan olcak i,ş değil bu her yıl karların erimesiyle birlik te bizim köyü su basıyor inşallah yetkili arkadaşlar bir çözüm getirirler herkese saygı ve sevgiler