5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tarlada balık avlıyorlar

Hasköy'e Gökyazı Köyü'nde yaşayanlar, Karasu Nehri'nin taşması sonucu tarım arazilerinde biriken su göletlerinde balık avlayarak para kazanmaya çalışıyor.
 
Muş Ovası'nda, her yıl ilkbahar mevsiminde taşarak yüzlerce dönüm tarım arazisini sular atlında bırakan Karasu Nehri, köylü gençlerin ekmek kapısı oldu. Karasu Nehri'nin taşmasını fırsat bilen Gökyazı Köyü halkı, tarım arazilerinde biriken göletlerde ağlarla balık avlıyor. Gençler, Karasu Nehri'ndeki balıkların sığ sulara kaçması sebebiyle ağları gererek ellerindeki sopalarla suya vurup balıkları ağlara doğru kovalıyor.
 
Her yıl ilkbahar mevsiminde Karasu Nehri'nin yükselmesiyle balık avına başladıklarını söyleyen Özkan Balkaya isimli vatandaş, sabahın erken saatlerinden akşama kadar balık avladıklarını bildirdi. İlkbahar mevsiminde, zamanlarının büyük kısmını balık avlayarak geçirdiklerini kaydeden Balkaya, "Karasu Nehri taşarak araziye yayılınca, balıklar da sığ sularda oldukça fazla bulunuyor. Sığ sularda ağları gererek sopalarla suya vurup balıkları ağlara doğru kovalıyoruz. Gün boyunca bu yöntemle oldukça fazla sayıda balık avlıyoruz. Daha sonra tuttuğumuz balıkları şehre götürüp satıyoruz. İlkbahar mevsiminde cep harçlıklarımızı balık satarak çıkarıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 19:55:06
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Gök IP: 193.255.125.xxx Tarih : 23.05.2006 19:17:16
ellerinize sağlik. komşu komşunun kulune muhtaçtır. ve herşeyde ortaktır Bu nedenle balık ortaklık payımızı ağpırıse gönderırsınız