18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUT - MUŞ

16 saatlik kabus

Muş’un Korkut İlçesi’nin İçboğaz Köyü’nün Alidino Mezrası’ndaki hamile kadın, 16 saat süren zorlu yolculuktan sonra hastaneye ulaştırılabildi.

Dün gece saat 20.00 sıralarında jandarma ekipleri tarafından bir doğum hastasının İçboğaz Köyü’nde mahsur kaldığı bilgisinin Muş Valiliği Kriz Merkezi’ne bildirilmesi üzerine Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, kar motosikleti ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait önüne kar bıçağı takılmış bir kamyonla yola çıktılar.

Köye ulaşmak için çaba gösteren ekipler, ilk önce sis sebebiyle yollarını kaybetti, ardından da araçları kara saplandılar. 8 saat süre ile yolda mahsur kalan ekipler, zorlu bir yolculuğun ardından sabaha karşı saat 04.00 sıralarında mezraya ulaşmayı başardı. Mezraya ulaşan ekipler, doğum hastası Saime Kurtoğlu’nu (28) kar motoru ile İçboğak Köyü’ne getirerek ambulansla Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar.

Köye ulaşmaya çalışırken yolda mahsur kalan ekibin bir kısmı İçboğaz Köyü Camisi’ne sığınarak soğuktan korunmaya çalıştılar. Geçen yıl da sezeryanle ikiz çocuğu olan Saime Kurtoğlu’nun eşi Mehmet Kurtoğlu, "48 saatten beri eşimi hastaneye ulaştırmaya çalışıyoruz. Yollarımız kapalı olması sebebiyle jandarmaya bilgi verdik ve mezramıza gelen ekipler eşimi hastaneye ulaştırdılar. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 23:05:05
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 15:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?