30
Mayıs
2024
Perşembe
KORKUT - MUŞ

Kaymakam'dan müjde

Muş'un Korkut ilçesi Çınarardı köyüne bağlı Çakırlı mezrasında yaptırılan okulda incelemelerde bulunan Kaymakam Ali Edip Budan, öğrencilere giysi yardımında bulunup, okullarının kısa sürede açılacağı müjdesini verdi. 

Korkut Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Çakırlı mezrasına 2 derslikli okul binası ve öğretmen lojmanı yaptırdı. 30 hane ve 250 nüfuslu Çakırlı mezrasında bulunan öğrencilerin üç kilometre yürüyerek Çınarardı köyüne gitmeleri sebebiyle yaşanan sıkıntıların bitmesi için yapılan okulda incelemelerde bulunan Korkut Kaymakamı Ali Edip Budan, okulun eğitim ve öğretime hazır olduğunu söyleyerek, kısa sürede öğretmen atamasının da yapılacağını belirtti. 

Kaymakam Budan, Çakırlı mezrasından Çınarardı köyüne giden 30 öğrencinin olduğunu ve yeni yapılacak kayıtlarla öğrenci sayısının 45'i bulacağını belirterek, "Çakırlı mezramızdaki öğrencilerin bir kısmı yatılı okullara gitmektedir. Ancak beşinci sınıfa kadar olan 30 öğrenci yürüyerek Çınarardı köyüne gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu da özellikle kış mevsiminde önemli sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyordu. Kar ve soğukta yol yürümek zorunda kalan çocuklarımız artık kendi mezralarında eğitimlerini sürdürebilecektir. Okulumuz oldukça modern bir şekilde yapıldı ve lojmanı da standartların çok üstünde" dedi. 

Kaymakam Ali Edip Budan, hayırsever iş adamları tarafından gönderilen mont, pantolon ve kazaktan oluşan elbise paketlerini de öğrencilere dağıttı. 

Geleceğin teminatı olan çocuklarla her fırsatta ilgilendiğini söyleyen Budan, "Hayırsever iş adamlarımızın gönderdiği elbiseleri köy gezilerinde ihtiyacı olan çocuklarımıza dağıtıyoruz. Çocuklarımız mutlu olunca bizlerde mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu. 

Üç çocuğunun Korkut'ta yatılı okula gittiğini ve iki çocuğunun ise her gün Çınarardı köyüne gitmek zorunda kaldığını söyleyen Hatun Bural isimli anne, mezrada yapılan okuldan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. 

Hatun Bural, "Yıllardır çocuklarımız eğitimleri için kar kış demeden yaklaşık üç kilometre yol yürüyüp Çınarardı köyüne gitmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi köyümüzde okul yapılması ile çocuklarımız artık daha rahat eğitimlerini sürdürebilecekler. Okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür sayılgan IP: 88.252.73.xxx Tarih : 8.11.2009 14:35:01

syn kaymakamım bütün muş ilçeleri öğrenci burslarını verdi bir tek siz kaldınız ne oldu bizim burslar teşekürler