19
Mayıs
2024
Pazar
KORKUT - MUŞ

Kokut İlçesi'nde öğrencilerin ulaşım sorunu bitmiyor

Eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte Korkut, Bulanık ve Varto ilçelerinde bulunan ’Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nda (YİBO), eğitimlerini sürdüren öğrencilerin ulaşım çilesi yeniden kendisini hissettirmeye başladı. Hafta sonu tatilinde köylerine giden öğrenciler, hafta başında yeniden okula gitmek için tehlikeli bir biçimde yolculuk yapıyor. Pancar teslim dönemi olması sebebiyle daha çok, yollarda sık sık rastlanan traktörlerin römorklarında okula gidip gelen öğrenciler, yoldan geçen her türlü araca tehlikeye aldırmadan binmek zorunda olduklarını söylediler.

Kümbet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 7. sınıf öğrencisi Nihat Demirci, bindikleri traktörde tehlikeli bir şekilde yolculuk yaptıklarını ancak başka çarelerinin olmadığını belirterek, "Her hafta olmasa da iki veya üç haftada bir eve gidiyoruz. Yaya gitmek çok zaman alıyor ve gece karınlığa kalıyoruz. Bu sebeple yoldan geçen traktörlere binerek evimize gidiyoruz. Tehlikeli oluyor, ama ne yapalım?" diye konuştu.

Sürekli olarak yolda gördüğü öğrencileri traktörü ile taşıdığını söyleyen sürücü Mehmet Çelik ise, "Özellikle cuma günleri akşam saatlerinde yolda çok fazla öğrenci oluyor. Ben de çocuklar yolda kalmasınlar diye alıyorum. Bu çocukları hafta sonlarında evlerine götürmek için bir çözüm bulunmalıdır" dedi.

iha-korkut
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 12:33:01
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 15:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?