18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUT - MUŞ

Minik Hatice okullu oldu

Korkut İlçesi Kaymakamı Sultan Doğru, çocukların okula kazandırılması konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için yoğun çaba sarf ederken, çocuklarını okula göndermeyen ailelere ceza verilmesi yönünde de hiç taviz vermiyor. Kaymakam, okula gidemeyen bir tek çocuk bile kalmaması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Korkut Kaymakamı Sultan Doğru, ilde çocukların okula kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Çocuklarını okula göndermedikleri tespit edilen aileler ile bizzat görüşen Kaymakam Sultan Doğru, eğitimden alınıkonulan çocukları bir bir okula kazandırıyor. Ziyaret ettiği kahvehanelerde velileri bilinçlendirmeye çalışan Kaymakam Doğru, proje sayesinde 40 çocuğun okula kazandırıldığını söyledi.

Yaptıkları araştırmalar sonucu, 485 kayıtlı kız ve erkek öğrencinin okula devam etmediğini ve yaklaşık 400 çocuğun da hiç okula kayıt olmadığını belirlediklerini söyleyen Kaymakam Sultan Doğru, "Okula gönderilmeyen bir tek çocuk bile bırakmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız, ilgili kanunun bize vermiş olduğu yetkileri kullanarak çocuklarımızın okula gönderilmelerin sağlamak. Kız erkek ayrımı yapmaksızın bütün çocuklarımızın okumasını sağlayacağız. Okula gönderilmeyen çocuklarımıza teker teker ulaşarak yeniden okula kazındırmaya çalışacağız" dedi. 

 MİNİK HATİCE YENİDEN OKULA KAVUŞTU


Korkut Kaymakamlığı Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Halı Kursu’nda rastladığı Hatice Özmen’in (12) ailesi ile görüştükten sonra makam arabasana bindirerek okula getiren Kaymakam Sultan Doğru, dördüncü sınıftan sonra okula gönderilmeyen kız çocuğunu kendisi sırasına oturttu. Annelerinin hasta olması sebebi ile Hatice’yi okula göndermediklerini söyleyen Baba Alicen Özmen, "Kaymakam Hanım evimize geldi ve cocuğumuzun okutulmasını gerektiğini söyledi. Bu çocukların okutulmaması halinde para cezasının işleme sokulacağını anlattı. Bize maddi destek verdikten sonra biz çocuğumuzu yeniden okula göndermeye başladık" dedi. İki yıl aradan sonra tekrar okula gitmeye başlayan Hatice Özmen de "Ben halı kursunda çalışıyordum. Kaymakam Hanım orada incelemelerde bulunduğu sırada beni gördü. Daha sonra ailemle görüştü ve benim yeniden okula başlamamı sağladı. Ben dördüncü sınıftan sonra okula gidemedem. Şimdi 5. sınıftan tekrar okula başladım. Çok mutluyum" dedi.

Muş-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 11:48:23
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 15:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEDAT AKIN IP: 81.214.164.xxx Tarih : 26.01.2006 17:09:55
EN DOĞRUSU. SULTAN KAYMAKAM GİBİ BİRİNE KORKUTUN 10 YIL ÖNCE İHTİYACI VARDI.BİZ KORKUT HALKI OLARAK BUNA BİRAZ SAĞGUYULU YAKLAŞMALIYIZ.TÜM KORKUT HALKI ADINA TEŞEKÜRLER SULTAN HANIMA. SAYGILARIMLA..........