16
Mayıs
2024
Perşembe
KORKUT - MUŞ

Nişana giderken mahsur kaldılar

Korkut İlçesi'nin Gültepe Köyü'ne nişan töreni için giden vatandaşlar, kapalı olan köy yolunda 3 saat süreyle mahsur kaldı. Kara saplanan araçlar, Karakale Belediyesi'nin iş makinesi ile kurtarılıp köye ulaşmaları sağlandı. 

İlçenin Güneyik Köyü'nden Karakale Beldesi'ne 7 kilometre uzakta olan Gültepe Köyü'ne nişan için gitmekte olan 2 minibüs, yolun açık olan 3 kilometrelik kısmını kat ettiler. Gültepe Köyü yol ayrımı mevkiine geldikten sonra yolun kapalı olduğu gören vatandaşlar, kapalı olan 4 kilometrelik kısmı geçmeye çalışınca araçları kara saplandı. Araçlarını kardan çıkarabilmek için verdikleri uzun uğraşlardan da sonuç alamayan 35 kişilik gurup, Karakale Beldesi'ni arayarak yardım istedi. 

Karakale Beldesi'nden gelen ve yolu açan iş makinesinin arkasından Gültepe Köyü'ne gidebilen vatandaşlar, çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Nişan törenine giderken saatlerce mahsur kaldıklarını anlatan Saadettin Karaman, "Eğer kurtarılmasaydık soğuktan donardık" dedi. 

Karakale Belde Belediye Başkanı Alamettin Artan da, kendilerinden yardım istenmesinin ardından hemen ekiplerin yola çıkarıldığını belirterek, "Yolda mahsur kalan vatandaşlarımız telefon ile bizden yardım istedi. Biz de iş makinemiz ile birlikte bölgeye gidip araçları kurtardık. Daha sonra iş makinesi araçların önüne geçip yolu açarak vatandaşları Gültepe Köyü'ne ulaştırmışlardır. Biz kış mevsiminde sürekli olarak çevre köylerde acil hastaları, iş makinemizle kurtarıp hastaneye ulaştırıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 11:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?