27
Mayıs
2024
Pazertesi
KORKUT - MUŞ

Sağlık evi 21 yıldır kapalı duruyor

Korkut İlçesi'ne bağlı Alazlı Köyü sakinleri, personel yetersizliği nedeniyle 21 yıldır kapalı bulunan sağlık evinin hizmete girmesini istiyor. 

İlçe merkezine bağlı 165 haneli ve bin nüfuslu Alazlı Köyü'nde 21 yıldır personel eksiği sebebiyle kapalı bulunan sağlık evi, açılmayı bekliyor. Muş'a 35, Korkut İlçesine de 13 kilometre uzaklıktaki Alazlı Köyü'nde bulunan sağlık evi, 2 yıl önce onarılmasına rağmen personel ataması yapılmadığı için açılamıyor. Yaklaşık 21 yıldır kapalı bulunan sağlık evinin açılmasını beklediklerini kaydeden Alazlı Köyü Muhtarı Bedrettin İçler, en küçük bir sağlık problemi için Korkut veya Muş'a gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. İçler, "Köyümüzde sağlık evi var ama yıllardan beri kapalı olması sebebiyle hizmet veremiyor. Personel eksiği sebebiyle hizmet veremeyen sağlık ocağının açılmasını bekliyoruz. En azından bir sağlık görevlisi atanırsa, bir iğne yaptırmak için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalmayız" diye konuştu. 

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, Alazlı Köyü Sağlık Evi'nin açılmasının programa alındığını ve vekil ebe atamalarının yapılmasıyla hizmete başlanılacağını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 14:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ikbal demirtaş IP: 81.215.62.xxx Tarih : 14.04.2007 19:19:08
21 yıl dile kolay değil bu süre zarfı içinde kimi hasta insanlar tedavi olamadıkları için ya ölüm yada o günkü şart kış ise hasta olduğu ngibi çaresiz bi şekilde ne ve nasıl olacağını bekler halbuki günümüz şartlarında doğu haricindeki bütün hastaneler doktorlardan geçilmiyor ya ???????????????ayıp bizim değil bu ortamı sağlayanların?????????????