29
Mayıs
2024
Çarşamba
MALAZGİRT - MUŞ

AGD Malazgirt'i kutladı

Tarihin yeniden yaşatılması ve ibret alınması amacıyla yapılan programların ilki Malazgirt'te gerçekleştirildi. Anadolu'nun kapılarını Türklere ve İslam'a açan Malazgirt Zaferi'nin 937. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen program, Malazgirt Zafer Anıtı Meydanı'nda düzenlendi. Programa AGD genel başkan yardımcıları Nihat Altıparmak, Turan Kılınç, AGD Muş Şube Başkanı Aydın Suna, AGD Erzurum, Bingöl, Van, Malatya Şube Başkanları, Saadet Partisi Muş İl Başkanı Muhitin Aytunç, Malazgirt Kaymakamı Bilal Yavaş ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı. Program, dünyaca ünlü Türk hafızlardan Ahmet Karalı ve Ali Turhan'ın Kur'an-ı Kerim kıraatıyla başladı. Daha sonra miniklerden oluşan bir grup tarafından ilahiler okundu.

Programda konuşan AGD Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altıparmak, asırlarca İslam'ın bayraktarlığını yapan Müslüman Anadolu insanına, Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin tarihimiz açısından bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bütün İslam coğrafyasında savaşın başarısı için dua edildiğini ve hutbeler okunduğunu söyledi. Bu zaferin yeni bir devrin ve yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Altıparmak "Üzerinde yaşadığımız vatan, bu zaferle bize yurt olmuştur. Anadolu'nun anahtarı, bu zaferle alınmış, Anadolu'ya İslam mührü vurulmuş ve bin yıldır İslam medeniyeti hakim olmuştur."dedi. AGD'nin milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Altıparmak "Bu kutlamalarla amacımız gençlerimizi tarihi değerlerle buluşturmak ve gençlerimizin tarihi hadiselerden ders alıp geleceği inşa etmelerini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Zafer koşusu start aldı.

Gençliği Milli ve manevi değerler etrafında birleştirerek onlara tarih şuuru kazandırmayı hedefleyen Anadolu Gençlik Derneği, "Zafer Haftası" vesilesiyle Afyon'da "Zafer Koşusu" tertip etti. Koşunun Afyon'daki ayağına AGD üyeleri, vatandaşlar ve profesyonel atletler katıldı. AGD Sporcu Gençlik Komisyonu'nun koordinatörlüğünde tertip edilen koşu, Uşak, Manisa (Turgutlu) güzergahlarının ardından 29 Ağustos günü İzmir'de son bulacak. AGD'den koşu ile ilgili yapılan açıklamada, "Milletimizin istiklal mücadelesinde önemli bir dönüm noktası ve kesin bir zafer teşkil eden Büyük Taarruzun son safhasının sembolik olarak yeniden yaşanması ve yaşatılması, Dumlupınar'da kahraman ordumuzun düşmana son darbeyi vurmasıyla şanlı tarihimize eklenen büyük zaferin genç nesillere hatırlatılmasının amaçlandığı" belirtildi. Koşunun, milletimizin istiklal mücadelesinde önemli bir dönüm noktası ve kesin bir zafer teşkil eden büyük taarruzun 86. yıl dönümü vesilesiyle tertip edildiği bildirilen açıklamada, "Anadolu Gençlik Derneği, tarihimizde çığır açan olay ve hadiseleri, milletimize geçmişini hatırlatma ve genç nesilleri tarihimize dair bilgilendirme ve bilinçlendirme bağlamında ele almaya ve gündeme taşımaya devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Milli gazete
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 18:28:20
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 18:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?