17
Mayıs
2024
Cuma
MALAZGİRT - MUŞ

Malazgirt'te intihar salgını

Muş'un 28 bin nüfuslu Malazgirt İlçesi'nde intihar olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Geçen yıl 12 kişinin intihar ettiği ilçede, bu yılın ilk 4 ayında da 4 kişinin intihar ettiği bildirildi.
Son olarak Beypınar Köyü'nde ikamet eden Metine Aslan (18), üvey annesi ile arasındaki geçimsizlik nedeniyle babasına ait pompalı tüfekle kafasına ateş ederek intihar etmişti.
Türklere Anadolu'nun kapılarını açmasıyla ünlenen tarihi ilçe, şimdilerde insanlara ölümün kapısını açan intiharlarıyla konuşuluyor. Halkı tedirgin eden ve resmi kayıtlara geçen onlarca intiharın yanı sıra, kayıtlara geçmeyen onlarca intihar teşebbüsünün yaşandığı ilçede, daha çok gençlerin intihara eğilimli olduğu gözleniyor. İlçede, en fazla görülen intihar nedenleri arasında aile içi geçimsizlik, ekonomik sıkıntılar ve başarısızlık geliyor.
Psikolojik Danışman Sinan Kılıçaslan, intihar olaylarının son yıllarda önemli ölçüde arttığını söyledi. İntihar sebeplerinin çok farklı olduğunu, hayattaki zorlukların üstesinden gelemeyenlerin, intiharı çıkış yolu olarak gördüğünü vurgulayan Kılıçaslan, "Küçücük bir ilçede her yıl, onlarca insanın canına kıyıp intihar etmesi önemli bir sorundur. Sorun, çözüm bulunmadıkça artarak gidecektir. İntihar ve intihara teşebbüs girişimleri, nüfusa orantılandığında İstanbul ve diğer metropol kentlerden çok fazla. Malazgirt'teki intiharlar, büyük şehirlerde yaşanan ve zaman zaman da televziyon ekranlarına yansıyan şov amaçlı değil" dedi.
MUŞ - İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 13:20:28
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 16:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?