19
Mayıs
2024
Pazar
MALAZGİRT - MUŞ

Mehmetçik kardeşlere ışık oldu

Muş’un Malazgirt İlçesi’nin Kovacık Köyü’nde yaşayan ve doğuştan gözleri görmeyen iki kardeşi, Mehmetçik ameliyat ettirdi.
Asayiş görevini sağlamanın yanı sıra halkla bütünleşmek ve halkın sıkıntılarına çözüm bulmak için çalışan Muş Jandarma Komutanlığı, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Jandarma Komutanlığı’nda görevli personellerin maaşlarından bağışladıkları yardımlarla, Malazgirt’in Kovacık Köyü’nde yaşayan 8 çocuklu Eren Ailesi’nin doğuştan gözleri görmeyen Raif (11) ve Reis (14) isimli çocukları ameliyat ettirildi. Muş Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Mustafa Ateş tarafından ameliyat edilen çocukların, büyük ölçüde görmelerinin sağlandığı belirtildi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Mustafa Ateş, ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini belirterek, "İki kardeş doğuştan görme özürlü olarak hastanemize getirildi. Hastalara katarak ameliyatı yapıldı. Gözlerine mercek takıldı. Yapılan başarılı ameliyat sonucunda görmeleri büyük ölçüde sağlandı. İki gün sonra gözlerindeki bandaj açılacak ve artık göreceklerdir. Ama keşke küçük yaşta getirmiş olunsaydı. Geç kalınmış ama görme yinede büyük ölçüde sağlanacaktır" dedi.

Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Şinasi Çaşkurlu, ameliyat sonrasında çocukları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra, "Bizim görevimiz sürekli olarak vatandaşların yanında olmaktır. Özellikle maddi sıkıntı içerisinde olup da yıllardan beri çocuklarının sağlığını ihmal eden ailelerle görüşerek çocuklarının tedavisini yaptırmak bizleri sevindiriyor. Bu iki çocuğumuz maddi imkansızlıklar sebebi ile göremiyorlardı. İnşallah tek isteğimiz, bandajlar açıldıktan sonra çocuklarımızın görmesidir" dedi.

Baba Mikail Eren de çocuklarının ameliyat ettirilmesinden dolayı çok büyük bir sevinç yaşadığını belirterek, "Maddi imkansızlıklar sebebi ile çocuklarımı ameliyat ettiremedim. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

MUŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 12:19:59
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 16:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?