25
Mayıs
2024
Cumartesi
MALAZGİRT - MUŞ

Trafolar kaçak elektrik kurbanı

Muş TEDAŞ Müessese Müdürü Murat Karagüzel, kış mevsimi sebebiyle kaçak elektrik kullanımının artması yüzünden Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde 2 günde 8 trafonun aşırı yüklenme sebebiyle yandığını söyledi.

Murat Karagüzel, 2008 yılı içerisinde il genelinde 755 kaçak elektrik kullanan abonenin tespit edildiğini ve yasal işlemlerin başlatıldığını vurgulayarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. 2008 yılı içerisinde yapılan kontrollerde yaklaşık 12 milyon kilovat saat kaçak elektrik tahakkuku yapıldığını söyleyen Murat Karagüzel, "Kaçak enerji kullandığını tespit ettiğimiz 755 abone hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kaçak elektrik kullandığı için ceza alan ve şu anda da cezaevinde bulunan aboneler var. Kaçak elektrik kullanımı sadece kişiye zarar vermiyor. Kaçak kullanan ve kullanmayan herkese yani toplumun geneline zarar veriyor. Kaçak elektrik kullanıldığı sürece, kaçaktan kaynaklanan birim fiyat artışı sürecektir. Şunu herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki kaçak elektrik kullananların yükünü kaçak elektrik kullanmayanlar da çekmektedir. TEDAŞ'in aldığı tedbirlerle ve polisiye tedbirlerle çözülecek bir sorun değildir. Çünkü bundan toplumun tamamı etkilenmektedir. Dolayısı ile toplumun bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Toplumun her kesiminin buna engel olması gerekir. Vatandaşımızın kaçak elektrik kullananları ihbar etmesini bekliyoruz. Bizi kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi için tüm gayretimizi sarf etmekteyiz. Kaçak kullananlar elektriği ölçüsüz olarak kullanıp büyük bir zarara sebep oluyor" dedi.
Kaçak enerjinin ciddi zararlara yol açtığını kaydeden Karagüzel, "Kullanılan kaçak elektrik sebebiyle trafolarımız ve panolarımız sürekli yanıyor. Kablolar ve iletgenler, trafolar kullanılan elektriğe göre düzenlenip kurulur. Ancak kaçak kullanımı sebebiyle tesisatlara aşırı yüklenme olduğu zaman arızalar oluşuyor ve yanmalar meydana geliyor. Kaçak kullanımı dolayısı ile milli ekonomiye zarar vermekte, iş gücü kaybına sebep olmakta ve büyük zararlara yol açmaktadır. Bu sebeple kaçak elektrik kullanmayan dürüst vatandaşlarımızın da elektriksiz kalabilmektedir. Bulanık ve Malazgirt ilçelerimizde son 2 gün içerisinde 8 tane trafomuz yandı. Bu trafo yanmaları sebebiyle yaklaşık olarak 200 bin TL bir zararımız söz konusudur" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 13:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 81.215.107.xxx Tarih : 4.02.2009 16:53:19

HE YA ÇOK SAĞLAM YAPTINIZ. SAHTE İHALELERDE SAHTE MALZEMELERLE VE GÜÇÜNÜN ÜSTÜNDE YÜK BİNDİRİNCE PATLAR TABİİ.