6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Başarılı polislere sertifika

Tunceli'de, "Toplumsal Olaylar ve Müdahale Esasları" kursunu başarıyla tamamlayan 105 polis sertifikalarını düzenlenen törenle alırken, daha sonra gerçekleştirdikleri tatbikat gerçeğini aratmadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından Tunceli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ve 2 hafta süren "Toplumsal Olaylar ve Müdahale Esasları" kursuna katılarak başarılı olan personele, sertifikaları İl Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle verildi. Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nden 105 personelin katıldığı kursta, kursiyerlere toplumsal olaylara müdahale hakkında eğitim verildi.

Kursu başarıyla tamamlayan personele sertifikalarının verildiği törene, Tunceli Vali Yardımcısı Özkan Demir, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Çevikbaş, Emniyet Müdürü Osman Öztürk ve kurum amirleri katıldı. Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Osman Öztürk, "Son yıllarda ülkemizde, yoğun sosyal ve kültürel değişimler, ekonomik krizler ve dalgalanmalar, iç göçler ve kent merkezlerinde artan insan hareketliliğinin getirdiği sorunlar yaşanmıştır. Zaman zaman bu sorunlar istismar edilerek ülkenin istikrarını bozmak amacıyla provakatif toplumsal olayların gerçekleştirildiği ve ülke geneline yaygınlaştırma çabası içine girildiği gözlemlenmektedir" dedi.

Toplantı ve gösteri yürüyüşünün anayasal bir hak olduğunun altını çizen Öztürk, "Kolluk birimleri, bu hakkın güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Bu kapsamda sorumlulukların profesyonellikle yerine getirilmesi için başta çevik kuvvet birimlerinin hizmet içi eğitimlerine gerekli önem verilmektedir. Ancak, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yanı sıra, yakın dönemde kent merkezlerinde beklenmeyen provakatif eylemler gerçekleşmiştir. Bu olaylar kolluk birimleri tarafından başarılı bir şekilde önlenmiştir. Bu yüzyılda Emniyet Teşkilatı, evrensel değerlerle kendi kültürünü özümsemiş, dünya polis teşkilatlarıyla entegrasyon sağlayarak, günümüzün ve geleceğin güvenlik ihtiyaçlarına cevap verebilecek sürekli okuyan, araştıran, eğitime önem veren, sorgulayan, çağdaş bilim ve teknolojilerden yararlanan, kendi öz eleştirisini yaparak, aksayan yönlerini değiştirecek yetenek ve cesareti gösterebilen, eğitimli, kültürlü ve nitelikli personeli yetiştirerek, çağımızın güvenlik teşkilatının oluşturulmasının en önemli aşamasını gerçekleştirmektedir. Böylece verilen güvenlik hizmetini güvenlik mühendisliği anlayışı içerisinde ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

Tunceli'de çevik kuvvet birimi olmaması nedeniyle kursun düzenlendiğini belirten Öztürk, "Kurs süresince genelde toplumsal olayların, özelde provakatif eylemlerin gelişimi, kitle psikolojisinin oluşabileceği günlük yaşam alanları ve toplumsal olayla karşılaşabilecek her personelin bilmesi gereken bilgiler ve uygulaması gereken davranışlar üzerinde durulmuştur" dedi.

Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün konuşmasının ardından sertifikalarını alan kursiyerler, özel harekat biriminin bulunduğu alanda bir de gösteri yaptı. Bir senaryo dahilinde gerçekleştirilen tatbikatı izleyen Vali Vekili Özkan Demir, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Çevikbaş ve Emniyet Müdürü Öztürk, uzun süre polisleri alkışladı.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 10:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?