19
Mayıs
2024
Pazar
MAZGİRT - TUNCELİ

SRAP gençlerin umudu oldu

Tunceli'de Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) vatandaşı işyeri sahibi yaptı. Mazgirt ilçesinde SRAP kapsamında desteklenen Kenan Arslan adlı gencin hazırladığı işyeri açıldı. İlçede yürütülen SRAP gençlerin umudu haline geldi.


Mazgirt Kaymakamlığı; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü aracılığı ile SRAP kapsamında destek verilen Kenan Arslan'ın hazırladığı işyerini hizmete açtı. İşyeri açılışında bir konuşma yapan Mazgirt Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz projeden vatandaşların nasıl yararlanacağı hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Gürbüz, "SRAP ile Türkiye'de kısa ve uzun dönemde yoksulluğun azaltılması amaçlanmaktadır. Proje, Türkiye'nin yoksul kesimlerinin gelir elde etme ve istihdam fırsatlarını artırmaya yönelik çabalarının desteklenmesi ve yerel girişimler kapsamında yoksul insanlarımızın gelir ve hayat standardının yükseltilmesi amacı ile hazırlanmıştır.

Vatandaşlarımız bu konuya daha duyarlı olmalıdır. SRAP işsiz vatandaşlarımız için bir fırsat. İşsizlik kader değildir. Bu projeler sayesinde vatandaşlarımız kendi işlerinin patronları olacaklar'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 15:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?