26
Mayıs
2024
Pazar
BAHÇESARAY - VAN

Hayrettin Karaca'nın Van'a geliyor

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın Van'a geleceği açıklandı.


TEMA Van İl Temsilcisi Doç. Dr. Bekir Atik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek amacı ile bir takım çalışmalar yürüttüklerini belirtti.


Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak ilköğretim okullarında Yavru TEMA Teşkilatlanmasını kurarak öğrencilere çevre bilinci vermeye çalıştıklarını anlatan Atik "Geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz ''Ceviz '' projesinde Van Valiliği'nin de büyük desteklerini alarak tüm okullarda he çocuğun bir ceviz ekmesini sağlayarak toplumu çekirdekten bilinçlendirmeyi hedeflemiştik. Projenin ulusal basında yer alması ilimiz adına da son derece mutluluk vericiydi. Bu yıl da okullardaki çalışmalarımızı sürdürmenin yanı sıra Yüzüncü Yıl Üniversitesinde daha kapsamlı teşkilatlanmamız amaçlarımıza daha çabuk yaklaşmamıza neden olmaktadır" dedi.


Çalışmalarına farklı bir boyut katabilmek, toplumsal duyarlılığı uyandırabilmek üzere girişimleri sonucunda Hayrettin Karaca'yı 19-21 Mayıs 2009 tarihleri arasında Van'da ağırlayacaklarını açıklayan TEMA Van İl Temsilcisi Doç. Dr. Bekir Atik, "Bu ziyaret kapsamında 20 Mayıs günü Kültür Merkezi tiyatro salonunda bir söyleşi yapılacaktır. Van için büyük bir fırsat olduğunu düşündüğümüz bu söyleşiden faydalanılması üzere tüm halkımız davet ediyoruz" diye belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?