19
Mayıs
2024
Pazar
BAHÇESARAY - VAN

Sağlık müdüründen yardım istedi

Van’ın Bahçesaray İlçesi’nde sürdürülen aşı kampanyasına katılan Sağlık İl Müdürü Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’na okumak istediğini söyleyen kız çocuğu, okula gitmek için yardım istedi.

Bağcılar Köyü Akdere Mezrası’nda sürdürülen çocuk felci aşı kampanyası çalışmalarını takip eden Van Sağlık İl Müdürü Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’nun yanına gelen 8 yaşındaki Şaziye Bazuk, okula gidebilmek için yardım istedi.

 Kendisinin okula gitmek istediğini fakat babasının göndermediğini belirten küçük Şaziye, "Babama söyleyin beni okula göndersin" dedi. Küçük kızın babası Cumali Bazuk ile görüşen Dr. Kurtoğlu, kızını neden okula göndermediğini sordu.

Baba Bazuk’un 7 çocuğunun olduğunu ve maddi imkansızlıklardan dolayı kızını okula gönderemediğini söylemesi üzerine, Sağlık İl Müdürü Dr. Kurtoğlu Şaziye’nin bir yıllık tüm masraflarını karşılayacağı sözünü vererek, baba Cumali Bazuk’u kızını okula göndermesi için ikna etti. Dr. Kurtoğlu, kız çocuğunun bütün kırtasiye ve giyim malzemelerini alıp Bahçesaray Devlet Hastanesi’ne göndereceğini ve gidip buradan almalarını isterken, "Bütün masraflarını üstlendiğimiz Şaziye’nin okula gidip gitmediğinin takipçisi olacağım" dedi.

iha-van
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 12:24:53
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 21:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?