28
Mayıs
2024
Salı
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

600 koyun telef oldu

Van'ın Başkale İlçesi'nde dün akşam saatlerinde yağan yağmurun kara dönüşmesi ile etkili olan fırtınada, bir ahırın damının çökmesi sonucu içeride bulunan 600 koyun telef oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Işıklı ile Keçioba köylerinin ortaklaşa kullandıkları ve 40 metre uzunluğunda olan ahırın tavanı, fırtınayla birlikte şiddetli yağan karın ağırlığına dayanamayınca içeride bulunan hayvanların üzerine düştü. Olayın duyulması üzerine ahıra gelen köylüler, göçük altında kalan hayvanları çıkarmaya çalıştı. Fakat hiçbir hayvan sağ kurtarılamadı. 

Olaydan sonra yetkililerin kendilerine yardım elini uzatmasını beklediklerini ifade eden Işıklı Köy Muhtarı Kadir Çelik, köylerinin 35 hane olduduğunu, geçimlerinin ise koyunlar olduğunu dile belirtti. Çelik, her koyunun 200 YTL değerinde olduğunu, zararlarının ise 120 bin YTL tutarında olduğunu ifade ederek, "Buradaki çaresizliğimize siz de şahit oluyorsunuz. 35 haneli ve 350 nüfuslu köyümüzün bütün koyunları bunlar. Bu konuda yetkililerimizin bizlere yardım elini uzatmalarını bekliyoruz" dedi. 

Köy Öğretmeni Mücahit Sayın da, gece saatlerinde yağan yağmurun birden kar ve fırtınaya dönüştüğünü ve ahırın damının çöktüğünü söyledi. Sayın, köylülerin koyunlardan başka geçim kaynakları olmadığını belirtti. Sayın, yetkililerin duyarlı olup bu insanlara yardımcı olması gerektiğini dile getirdi. 

Öte yandan, Başkale Kaymakamı Ali Aslantaş, hasar tespitinin yapılması için İlçe Tarım Müdürlüğü'nden bir ekibin köye gönderildiğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 03:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?