19
Mayıs
2024
Pazar
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

Başkale'de uyuşturucu operasyonu

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı bir köye baskın düzenleyen polis ekipleri, çok sayıda kaçak sigara, hayvansal ilaç, kimyasal madde, 1 gram eroin ve 2 adet silah ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan 1 kişi tutuklanırken, firarda olan 1 kişi ise aranıyor.
İHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Başkale İlçesi'ne bağlı Yolmaçayır Köyü'nde uyuşturucu madde bulunduğu ve satmak için müşteri arandığı ihbarını alan Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, dün öğle saatlerinde köye baskın düzenledi. A.Ş isimli köylünün evinde yapılan aramada 70 bin adet (7 bin karton) kaçak sigara, 2 bin 690 kutu değişik markalarda hayvansal ilaç, 315 adet 1 kiloluk paketler halinde sodyum karbonat maddesi, 1 gram eroin, üzerinde arapça mühürlerin bulunduğu 13 adet boş bazmorfin torbası, 1 adet tabanca, bu tabancaya ait 2 adet şarjör ile birlikte 3 adet mermi ele geçirildi. Operasyonda, Y.B. isimli köylünün evinde yapılan aramada ise 690 kutu hayvansal ilaç, 49 bin adet (4 bin 900 karton) kaçak sigara, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu silaha ait 19 adet fişek bulundu.
Gözaltına alınan Y.B. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, firarda olan A.Ş.'nin ise yakalanaması için çalışmalar sürdürülüyor.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 23:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?