22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

DAKP uygulamaları

Doğu Anadolu Kalkındırma Programı (DAKP) Tarım ve Kırsal Kalkındırma Bileşeni Koordinatörü Mevlüt Özen ve İzleme Uzmanı Levent Yazıcı, sürdürülen projelerle ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla Van'ın Başkale İlçesi Ziraat Odası'nı ziyaret etti. 

DAKP kapsamında 'Hayvancılığı Geliştirme ve Eğitim Projesi' ve 'Tarımsal Mekanizasyon ve Ortak Makine Kullanımı Projesi' olmak üzere iki projesi geçen Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arafat Aslan, bu ziyaretin kendilerine onur verdiğini belirterek, projeler hakkında DAKP Kordinatörü Özen'e bir sunumda bulundu. 

Yapılan sunumda, proje uygulamasının 6'ncı ayında olduklarını anlatan Aslan, "Bu noktaya kadar Hayvancılığı Geliştirme Eğitimi Projesi'ne katılan 3 bin 170 kişiye, günlük hayatta yaptıkları hayvancılığın daha ekonomik ve daha verimli olarak nasıl yapabilecekleri anlatıldı. Diğer projemizin ise yüzde 80 oranında gerçekleşti. Şu anda 1 adet Newholand TD 95 D traktör, römorklar ve su tankeri, mibzerler ve toprak işleme makineleri teslim alındı. Diğer makinelerin ise bir hafta içerisinde teslim alınarak toplamda 31 adet makine ile Başkale çiftçisine eğitim ve hizmet vereceğiz. Hazırlanan projeler ile 10 kişiye de yeni iş istihdam imkanı sağlanmış oldu" dedi. 

Koordinatör Mevlüt Özen ise konuşmasında, Başkale Ziraat Odası'nın 2 projesi hakkındaki memnuniyetini belirterek, DAKP'nın amacına uygun bir şekilde yürütüldüğünü görmekten çok memnun olduğunu belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 14:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?