26
Mayıs
2024
Pazar
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

İran sınırında yine ölüm

İRAN SINIRINDA YİNE ÖLÜM

Van'ın Başkale ilçesinde kayıp hayvanlarını aramaya çıkan köylülerden, İran askerlerinin ateş açması sonucu biri öldü, biri yaralandı. Biri ise kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay dün ilçeye bağlı Esenyamaz köyü Yeşilbulak mezrasında meydana geldi. Hayvanlarından bir kısmı kaybolan köylülerden Mehmet Keskin (19), Zakir Turgut (18) ve Akif Yıldız (22) arazide arama çalışmalarına başladı. İran sınırına yaklaşık 500 metreye kadar giderek koyunları arayan köylüler üzerine iddiaya göre İran askerleri tarafından rastgele ateş açıldı. Köylülerden Mehmet Keskin olay yerinde hayatını kaybederken, Zakir Turgun ise yaralandı. Silah sesleri üzerine köy korucusunun

ateş açması üzerine İran askerlerinin geri döndüğü ve Akif Yıldız'a ise ulaşılamadığı belirtildi.

Köylüler tarafından yaralı bulunan Zakir Turgut ile olay yerinde hayatını kaybeden Mehmet Keskin'in cenazesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kayıplara karışan Akif Yıldız için köy halkı ve jandarma ekipleri bölgede arama çalışmasına başladı.

Duruma tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkale İlçe Başkanı Namet Parlak, köylüler kayıp koyunlarını aramayı çıktıklarında İran askerleri tarafından ateş açıldığını söyledi. Parlak, "Olayda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Biri yaralı ve biri ise kayıp. Kaybolan vatandaşımızın hayatında endişe duyuyoruz. Bu insanlar öldürüldüğü zaman hiçbir yetkili soru sormuyor. Bunun hesabını kim verecek? Bunun hesabını İran devleti vermek zorundadır" dedi.

İRAN SINIRINDA YİNE ÖLÜM
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2010 Pazar 13:34:05
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 01:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?