18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

Kız istemeye giderken canlarından oldular

Van’ın Başkale İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Kaza, Van-Başkale karayolunun 80. kilometresinde, Aşalan Köyü yakınlarında bugün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, Van’dan Başkale’ye kız istemeye giden ailenin bindiği Ramazan Güler yönetimindeki 65 AH 478 plakalı minibüs, sürücünün buzlu zeminde direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen Haydar Ayhan idaresindeki 65 ER 898 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada, minibüste bulunan Abuzeyit Dayan olay yerinde, Abdullah Ağa (55) ise kaldırıldığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan minibüsteki yolculardan Hama, Ramazan ve Mahmut Kaya, Musa ve Ramazan Duman, Osman Dayan, Ömer Çiçek ve Tahir Güler ile minibüs sürücüsü Ramazan Güler ise ambulans ve araçlarla Van Devlet Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada kaza haberini alan ailelerin yakınları hastanelere akın etti. Çok sayıda hasta yakının geldiği Van Devlet Hastanesi’nde izdiham yaşanırken, polis yaralı yakınlarını güçlükle dışarı çıkardı. Kazayı öğrenen Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün de, hastaneye gelerek yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra gelişmelerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2005 Pazar 23:23:52
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?