22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

Müşterilerini gazete ilanlarıyla arıyor!

Van'da, elektronik eşya tamirciliğini yapan Nizamettin Sürücü, yıllar öncesinden tamir edilmek amacıyla atölyesine malzeme bırakan, ancak bir daha gelmeyen müşterilerine gazetelere verdiği ilanla ulaşmaya çalışıyor. 

Başkale garajı Coşkun pasajında bulunan "Aktif Elektronik" isimli ev malzemesi tamir atölyesi sahibi Nizamettin Sürücü, malzemesi kalan müşterilerine ulaşmak için her yolu deniyor.

Yaklaşık 9 yıldır çalıştırdığı atölyesini iş değişikliğinden dolayı kapatacak olan Sürücü, aralarında televizyon ve kumandaları, bilgisayar, teyp gibi elektronik ev eşyasının bulunduğu yaklaşık 500 parça malzemeyi sahibine ulaştırmaya çalışıyor.

Çoğunun tamir ettiğini anlatan Sürücü, bazı vatandaşların 6 yıl önce bıraktığı malzemesinin halen almadığını kaydetti. Bunu da son yıllarda elektronik eşyalarının fiyatlarından yaşanan ucuzluğa bağladığını kaydeden Sürücü şunları söyledi: 
"Son yıllarda elektronik eşya fiyatlarında yaşanan ucuzluk elektronik tamirciliği mesleğini bitime noktasına getirdi. Bunun üzerine ben de iş değişikliğine giderek elektrikçilik yapmaya karar verdim. Ancak müşterilerimin tamir için yıllar önce getirdiği bazı cihazlarını halen almamaları nedeniyle gazetelere ilan verdim. Müşterilerimin cihazlarını almamalarını da son yıllarda elektronik malzemelerinin fiyatlarında yaşanan ucuzluğa bağlıyorum. Örneğin, televizyon kumandalarının en basit tamiri 5 YTL iken, Çin malı olan yenileri piyasada 4 YTL gibi daha düşük bir fiyata satılıyor. Vatandaşlarda bu yüzden bıraktığı malzemesini bir daha almıyor."
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 12:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?