22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

Sel felaketinin ardından

Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan, sel felaketlerinin verdiği büyük zararlardan dolayı ilçenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.


Son dönemlerde ilçede yaşanan sel felaketlerinde ekili arazilerinin büyük zarar gördüğünü belirten Arafat Aslan, çiftçilere destek verilmesi gerektiğini söyledi. Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan, "İlçemizde son 50 yıldır böyle bir yağış görülmemiştir.

Yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde 136 köy ve mezrada ekili arazilerin yüzde ellisi kullanılmaz hale gelmiş, bir çok arazide bulunan ürünler ise çürümüştür. Sel sonrasında çürüyen yem bitkileri hayvanlarda zehirlenmelere neden olacağı için çiftçilerimiz bunları hiç bir şekilde kullanmayacaktır. Hasat zamanı meydana gelen yağışlar ve sel, hububatı tamamen bitirme noktasına getirmiştir. Çiftçiler bir yıllık ürününü toplayamamıştır. Su kanallarının büyük bir bölümü sel sularına kapıldığı için hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiştir" dedi.


Sel felaketinin ardından İlçe Kaymakamı Ali Arslantaş'ın bütün imkanlarını seferber ederek çalıştığını söyleyen Arafat Aslan, bu çalışmaların yetersiz kaldığını belirtti. Aslan, "Felaketin ardından ilçe kaymakamımız, zarar gören şebeke suyu, yol, elektrik sorunlarını gidermeye çalışmıştır. Kaymakamlık tarafından oluşturulan ekiplerin yaptıkları çalışmalar yetersiz kalmıştır. Bundan dolayı yetkililerin Başkale ilçesine yardım ve desteklerini daha çok vermeleri ve en kısa zamanda ilçemizin afet bölgesi ilan edilmesi gerekir. Ayrıca çiftçilere 2007 yılı için yem bitkisi desteği verilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 18:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?