22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAŞKALE - VAN
Belediye Sayfaları

Vurulan mülteciye Mehmetçik baktı

Başkale İlçesi'nde, İran'dan Türkiye'ye geçiş yaptığı sırada sınır ihlali gerekçesi ile İran askerleri tarafından vurularak yaralanan şahısa Mehmetçik sahip çıktı. 

Türkiye'ye kaçak yollardan giriş yaptığı esnada vurularak yaralanan Müslüm Derviş (26) isimli şahıs, sınır bölgesinde bulunan bir jandarma karakoluna sığındı. Mehmetçik tarafından karakolda yapılan ilk tedavisinin ardından Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şahıs, Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyatı yapıldı. Van'daki tedavisi tamamlanan Derviş tekrar Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Yasal işlemlerinin başlamadan önce Derviş, son kez Başkale Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane Baştabibi Op. Dr. Mehmet Ali Demirkıran yaklaşık olarak 10 gün önce Mehmetçik gözetimi altında hastanelerine getirilen Derviş'in sağlık durumun iyi olduğunu söyledi. Dr. Demirkıran, "Van Devlet Hastanesi'ne götürülen şahsın sağlığına kavuşmasından dolayı hepimizi sevindirmiştir. Bugün yaptığımız son kontrollerinden sonra sağlık durumun çok iyi olduğunu gördük. Dervişi'nin hayatta kalmasında Mehmetçik'in çok büyük emek ve çabaları oldu" dedi. 

Sınırı ihlal ettiği gerekçesi ile İran askerleri tarafından vurularak yaralanan Müslüm Derviş, İran'dan kaçıp Avrupa ülkelerine gitmek istediğini, bunun için Türkiye güzergahı üzerinden geçtiği esnada İran askerleri tarafından vurularak yaralandığın söyledi. Derviş, "Türk askerinin şefkatini bildiğim için yaralı olarak İran sınırında bulunan bir Türk karakoluna sığınmak zorunda kaldım. Türk askerinin beni tedavi etmesi ile tekrar hayata döndüm" diye konuştu. 

Müslüm Derviş'nin tedavisinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca Mehmetçik tarafından, sınır dışı edilmek üzere İran İslam Cumhuriyeti yetkililerine teslim edildiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 13:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?