19
Mayıs
2024
Pazar
ÇATAK - VAN
Belediye Sayfaları

Arçelik A.Ş ile Eğitim Gönül Birliği Projesi...

Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Yöneticisi Levent Türkay, Türkiye’nin imkanlarının sınırlı olduğunu ve Arçelik A.Ş. olarak her şeyi devletten beklemenin mümkün olmadığını belirtti.

Arçelik A.Ş. ile Eğitimde Gönül Projesi kapsamında, yatılı ilköğretim bölge okullarında (YİBO) kurulan ve öğrencilerin bireysel gelişimine katkı sağlaması hedeflenen ’Bizim Odalar’ın 26.’sı, Van’ın Çatak İlçesi Çatak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) açıldı.

Tiyatro sanatçısı Ayşegül Atik ve Van Valisi Niyazi Tanılır’ın eşi Erzi Tanılır tarafından odanın açılışı yapıldıktan sonra, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Yöneticisi Levent Türkay, Türkiye’nin bir numaralı özel sektörü olarak yurdun her tarafına yayılmış YİBO’larda kamuoyu oluşturmak, fikir önderliği yapmak hedefinde olduklarını belirtti.

Türkay, "Türkiye’nin imkanları sınırlıdır. Arçelik A.Ş. ve vatandaş olarak her şeyi devletten beklemek mümkün değildir. Yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelerin çocuklarına bireysel destek veriyoruz. Aynı zamanda okullarda dereceye giren öğrencilere burs veriyoruz. Öğrencilerimize burslarla desteklemeye devam edeceğiz, yeter ki onlar başaracaklarına inansınlar" şeklinde konuştu.

Arçelik A.Ş. tarafından başlatılan projeye destek veren tiyatro sanatçısı Ayşegül Atik ise, projenin güven verdiğini belirterek, "Umarım bu projeyi sonuna kadar götürürler. Gerçekten bu proje göz yaşartıcı. Keşke bu proje uzun süreli olsaydı. Bu proje sayesinde doğuda büyük bir gelişme olacak" dedi.

Daha sonra Van Koç İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sahnelendi, Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.

çatak
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:12:54
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 12:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?