28
Mayıs
2024
Salı
ERCİŞ - VAN

15 Kamyonun kumuna el konuldu

Van'da irsaliyesiz kum taşıyan kamyonlara, Van İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sıkı denetimler başlatıldı. Sabah saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerinde Polis Kontrol Noktası'nda denetimlerine başlayan Van İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, merkeze giriş yapan kum nakliyatı kamyonlarına yönelik çalışma başlattı. 

Ekiplerin ilde faaliyet gösteren ruhsatsız kum ocaklarından getirilen ve taşıma irsaliyesi bulunmayan kumları el koyarak İpek Yolu üzerindeki İl Özel İdaresi'ne ait boş alana boşaltıyor. Ruhsatlı kum ocaklarından getirilen ve irsaliyesi olmayan kamyonlaraysa rapor tutularak, irsaliyenin getirildiği takdirde kumları kendilerine iade ediliyor. 

Bugünkü çalışmalarda yaklaşık 15 kamyonun taşıma irsaliyesi bulunmadığı için taşıdıkları kumlara el konuldu. Kumlarına el konulan araç sürücüleriyle yetkililer tartıştı. Yapılan bu uygulamanın yanlış olduğunu savunan sürücüler, denetimlerin yollarda değil kum ocaklarında yapılmasını istedi. Sürücüler, bu şekilde yapılan uygulamanın kum ihtiyacı olan inşaatların işlerini aksattığını öne sürdü. Yapılan çalışmalar neticesindeyse ruhsatsız kum ocaklarına ilk olarak uyarı yazısının yazılacağı kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 17:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?