22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

20. pancar alım dönemi başladı

Erciş ilçesinde 20. dönem şeker pancarı alım kampanyası düzenlenen törenle başladı.


Şeker Fabrikası alım sahasında yapılan törende konuşan Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Olgun, geçen yıl içinde Van, Bitlis ve Ağrı sınırlarında 103 köyde pancar üreticileriyle 185 bin ton pancar üretim sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.

Olgun, kampanya döneminde tahminen 130 bin ton pancar işleneceğini, 806 daimi ve geçici personelin ise vardiya şeklinde görev alacağını belirterek, "Temel hedefimiz üreticilerimiz, çalışanlarımızla birlikte en ekonomik kristal şekeri elde edip, Erciş ve civarına maddi manevi destek vermektir. Son yıllarda taşra merkezlerinde pancar alım siloları yerine, alınan pancar doğrudan fabrika merkezine teslim edilmektedir. Bu şekilde pancarları teslim eden çiftçilerimize nakliyat tazminatı ile nakliyat pirimi ödemekteyiz. Bu yıl işlenecek pancardan 20 bin ton kristal şeker, 4 bin ton melas, 50 bin ton yaş küspe elde etmeyi hedefliyoruz. Fabrikamızın kampanya döneminde ekonomiye katkısı ise bugünkü değerler üzerinden 32 milyon YTL'dir. Ayrıca, bu yıl içinde de çiftçilerimizin modern tarım metotlarını geliştirmesi için elimizden gelen gayret gösterilecektir" dedi.


Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Halis Halifeoğlu ise konuşmasında, pancarın çiftçi ve işçinin alın teri, Türkiye'nin ise geleceği olduğunu belirtti. Halifeoğlu, "2007 yılı pancar dönemi maalesef fabrika müdürünün de çok güzel izahatıyla 64 gün sürecektir. Erciş Şeker Fabrikası'nın yaşamını idame etmesi bu süre ile mümkün değildir. Pancar kampanyamızın en az 100 güne çıkması zaruridir" şeklinde konuştu.


Dualar eşliğinde kesilen kurbanların ardından, kampanyanın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Bu arada fabrika kantarına ilk şeker pancarını getiren Cevdet Şen isimli pancar üreticisi fabrika yönetimi tarafından ödüllendirildi.


Törene Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Garnizon Komutan Yardımcısı Yarbay Kazım Şahiner, Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Gözütok, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgüt başkanları ile fabrika çalışanları katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 16:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?