20
Mayıs
2024
Pazertesi
ERCİŞ - VAN

8 Ekim'de temeller atılıyor

Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, Denizlili hayırsever iş adamı tarafından Van'ın Erciş ilçesinde yaptırılacak olan 150 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatının 8 Ekim 2008 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de iştirak edeceği bir törenle atılacağını söyledi. 

Beraberinde Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, eşi ve ünlü avukatlardan Münci İnci ile birlikte Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'ye nezaket ziyaretinde bulunan Müjdat Çelik, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Denizlili iş adamı Kamil Barın'ın kadim dostu olduğunu kendisinin bölgeye bir hastane yapacağını yer seçmesi konusunda ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in telkinleri doğrultusunda Erciş'e yaptırıldığını söyledi.
 
Bakan Çelik'in her zaman Erciş'i sahiplenmesinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Çelik, "İnşallah 8 Ekim 2008 tarihinde yeni devlet hastanesinin temelini atmış bulunacağız. 10 milyon YTL'ye mal olması beklenilen hastane inşaatının 2009 yılı sonunda hizmete açılması hedeflenmektedir" dedi. 

Kışla Mahallesi eski Cemal Gürsel Kışlası alanında tahsis edilen alanın oluşmasında büyük emekleri olan İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'ye teşekkür eden Müjdat Çelik, yapımının büyük bir bölümü tamamlanan Erciş Sahil Yolu'nun da Erciş'in aynası olacağını bu nedenle Başkan Çiftci'yi bir Ercişli olarak ayrıca tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?