22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERCİŞ - VAN

Ali Dağer öğrencilerle buluştu

Erciş ilçesinde Fotoğraf Sanatçısı Ali Dağer tarafından YİBO öğrencilerine fotoğrafın gelişim süreci, bugün geldiği nokta, temel fotoğraf, dijital fotoğraf konuları hakkında slayt gösterimli seminer verildi.

Erciş YİBO Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen seminer öncesi öğrencilere hitap eden Ali Dağer, amacının fotoğraf sanatını sevdirmek olduğunu söyledi. Kendisinin 8 yaşında fotoğraf makinesiyle tanıştığını ifade eden Dağer, çekim kurallarının önemli olduğuna dikkat çekti. Dağer, öğrencilerin bu yönde istekli olmasının ayrıca kendisini sevindirdiğini belirterek, "Eminim içinizde fotoğraf sanatını öğrenmek için çok istekli olanlarınız çıkacaktır. Sponsor aracılığıyla yeteri miktarda dijital fotoğraf makinesi temin ettiğimiz takdirde sizlere kurs vermeyi planlıyorum" dedi.

Erciş YİBO Müdürü Erol Şimşek ise okulun resim kulübü rehber öğretmenleri Arzu Yıldız, Ayşen Biztuci ve Seher Kısa tarafından tertiplenen seminerin öğrencilere yararlı olacağına gönülden inandığını belirtti. Şimşek, fotoğraf Sanatçısı Ali Dağer'in okullarından mezun olduğunu ifade ederek, "Ali Dağer bizleri kırmayıp buraya kadar geldiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Sizlerden isteğimiz semineri can kulağıyla dinlemeniz ve sanatın inceliklerini konunun uzmanından öğrenmenizdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, 1 saat süre ile çekim tekniklerini fotoğraflar üzerinde izah eden Dağer, öğrencilerin alkışları arasında seminerine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 10:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmet Tunç IP: 88.230.29.xxx Tarih : 25.01.2008 00:44:07

Sayın Dağer'in bilgi ve birikimini genç nesillerle paylaşmsı gerçekten güzel bir davranış. Çok değerli sanatçımızı ve organizasyonda emeği geçenleri kutluyorm. İsmet Tunç