19
Mayıs
2024
Pazar
ERCİŞ - VAN

Araya 'Vali' girdi!

VALİ KARALOĞLU KÖYLÜLERİN MERA ANLAŞMAZLIĞINA EL KOYDU

Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş ilçesine bağlı Kızılören köyünde vatandaşlar arasında mera arazisinin kullanımı ile ilgili anlaşmazlığına el koydu.

Beraberindeki kurum amirleriyle birlikte Erciş ziyaretinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Karaloğlu, uzun süredir devam eden ve bir türlü çözülemeyen Pay ve Kızılören arasındaki mera arazisi anlaşmazlığıyla ilgili olan tarafları dinledi.

Karaloğlu; dayı-yeğen olduğu anlaşılan tarafların birbirlerini suçlamalarına izin vermedi. Vali Karaloğlu; anlaşmazlığın, tarafların uzlaşarak çözülmesinden yana olduğunu, bunun gerçekleşmemesi halinde ise hukuk kurallarının kullanılacağını söyledi. Karaloğlu, Mera Komisyonu'nun bölgede yaptığı çalışmaların tamamlanmasını beklemeleri tavsiyesinde bulundu. Karaloğlu: "Bu köyler, Pay Köyü'nden ayrılma. Geçmişte Pay Köyü olarak merayı beraber kullanmışsınız. Mera Komisyonu bölgede bir çalışma yapıyor. Bizler de Komisyonun çalışmasını bitirmesini bekliyoruz. Ama önemli olan, sizin kendi aranızda anlaşmanızdır. Oturup burada 2-3 köy kendi aranızda anlaşırsanız o bizi mutlu eder. Eğer anlaşamazsanız, biz gelir ve aranızda bir bölüşüm yaparız. Bunu da, elimizde varsa, köylerle ilgili belgelere bakarak yaparız. İlçe İdare Kurulu kararı varsa onlara bakarız. Yoksa Mera Kanunu'nun bize bırakmış olduğu kriterler var. O kriterlere göre sizin aranızda bir bölüşüm yaparız. Ama bizim için aslolan bizi mutlu eden sizin oturup kendi aranızda uzlaşmanızdır. Bu dağlar sizin. Önemli olan, kardeşlik içerisinde, barış içerisinde meraları kullanmanızdır" dedi.

VALİ KARALOĞLU KÖYLÜLERİN MERA ANLAŞMAZLIĞINA EL KOYDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:37:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?