23
Mayıs
2024
Perşembe
ERCİŞ - VAN

Aşık Emrah Festivali başladı

Erciş'te düzenlenen 19. Uluslararası Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür-Sanat Festivali başladı.

Erciş Belediyesi tarafından düzenlenen festival bugün saat 10:00’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne Tertip Komitesi tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oluşturulan kortej çarşı merkezinde şehir turu atarak tekrar Hükümet Konağı önüne geldi.

Burada festivali açış konuşmasını yapan Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, adına yıllardır festivaller düzenlenen Ercişli Emrah’ın her zaman aşk, sevgi ve hoşgörüyü kendisine şiar edindiğini belirterek, "Bizler de ünlü ozanımızın felsefesini kendimize şiar edindik. Felsefemiz tüm insanlara sevgi, muhabbet ve hoşgörüyle yaklaşmaktır" dedi.

Topluluk daha sonra Çelebibağı Beldesi’ndeki Ercişli Aşık Emrah ile Selvi’nin mezarını ziyaret ederek okunan duaya eşlik etti. Törenlere Erciş Kaymakamı Ali Partal, 10. Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Kurmay Albay Mustafa Dündar, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Taşpınar, Başkale, Adilcevaz, Ahlat, Çelebibağı, Dedeli, Ünseli, Aydınlar ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve daire amirleriyle çok sayıda kişi katıldı.

Festival törenleri 3 gün boyunca devam edecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 17:49:20
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 13:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?